Idén is megnyílt a Nordic walking szezon

2020.03.09. 07:30

Skandináv gyaloglás Lajoskomáromban

A Béka-tó partján ismét felszállt a színes lepel.

Szanyi-Nagy Judit

Galambos László és Galambosné Betti vezetésével zajlott a lajosi szezonnyitó

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Nyújtást segítő eszköz ez az anyag. A Lajoskomáromban nordic walkingot űzők már jól ismerik: a szivárványernyővel szemben vagy háttal állva remekül kihúzódnak a karok, lábak, mielőtt hosszú sétára indul a sportolni vágyó. Hetedjére találkoztak már Lajoskomáromban ekképpen a „skandináv gyaloglásnak” hódolók.

A szombati szezonnyitó – amint az lenni szokott – üdvözlés gyanánt a botok felemelésével kezdődött, majd köszönetnyilvánítással folytatódott. Galambos László főszervező, mester instruktor hangsúlyozta: Lajoskomárom nagyközségnek nagy szerepe van a nordic walking népszerűsítésében. Ez egy olyan település, ahol mindig szívesen fogadják a sportot űzőket. Felesége, Betti hozzátette: ugyanígy Oravecz Éva egykori háziorvos munkássága is kiemelendő, aki nemcsak helyben, de az ország különböző településein is segíti a nordic walking népszerűsítését, kibontakozását. Lajoskomáromban segítségére az önkormányzat és a közösség van – így a többi között Tóth Béla és felesége, akik a fárasztó nap végén rendszerint megvendégelik a kilométereket megjárt sétálókat.

Galambos László és Galambosné Betti vezetésével zajlott a lajosi szezonnyitó
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ezentúl a Magyar Nordic Walking Akadémia és a Magyar Nordic Walking Országos Sportszövetség közös döntésére is fény derült: a 2019-es évre szólóan idén a Nordic walking-barát táblát és az ezzel járó reklámlehetőségeket Balatonföldvár kapja. Tavaly Lajoskomáromé volt az érdem. Emellett ebben az évben két balatonföldvári hölgyet választottak a nordic walking nagyköveteként, ők sajnos a mostani lajoskomáromi rendezvényre nem tudtak eljönni. Díjaikat a hivatalos országos eseményen vehetik majd át.

Mindenesetre a már hagyományos márciusi szezonnyitón Balatonboglártól elkezdve Székesfehérváron át egészen Gárdonyig többen is érkeztek Lajoskomáromba. Összesen több mint harmincan. Az iskola parkolójában tartott megbeszélést követően aztán a botokat erősebben szorították a kezek, így indult útnak a több tucatnyi ember. A Béka-tó hangulatos közegében meg-megálltak, az eszközökre támaszkodtak vagy éppen a magasba emelték azokat – mind a megfelelő bemelegítést segítve. Ugyanitt szállt fel az a bizonyos szivárványernyő is, miután alaposan kihúzták mindegyik oldalát. Végül a sétálók eltűntek az erdőben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában