Pályázat

2020.02.15. 07:10

Rajzlapra vetett lánglovagok – Ismét érdemes rajzolni a hétköznapi hősöket, a tűzoltókat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

Palocsai Jenő

Egy korábbi évben benyújtott pályamű

Fotó: Katasztrófavédelem

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatás világát.

Az óvodásoktól egyénileg készített szabadkézi rajzokat vagy csoportos alkotásokat, illetve kézműves remekműveket várnak. Az iskolások három korcsoportban (6–10, 11–14, 15–18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot. A pályaműveket március 31-ig lehet beküldeni, Fejérben a 8050 Székesfehérvár, Pf. 947-re, a [email protected] e-mail-címre vagy a Szent Flórián krt. 2. szám alatt érdemes benyújtani.

Egy korábbi évben benyújtott pályamű
Fotó: Katasztrófavédelem

A területi viadalon első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjátadó ünnepsége június 11-én, Budapesten lesz. Az országos verseny győzteseinek az értékes ajándékok mellett akár látványos bemutatóban is részük lesz. A legkreatívabb intézmények növendékei megismerkedhetnek a füstsátor, a tálcatűzoltás, az olajtűzoltás és a roncsvágás rejtelmeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában