csak nyerhetünk vele

2020.02.26. 07:30

Az éhgyomorra fogyasztott víz hatásai

A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A napi két-két és fél liter, lehetőleg tiszta víz elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. És a legjobb, ha reggel, felkelés után mindjárt egy-két pohár vízzel indítjuk a napot.

Fotó: Shutterstock

A tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható és rengeteg érv szól amellett, miért ez a legtökéletesebb folyadék a szervezet számára. A reggeli, éhgyomorra történő vízivásnak is megvannak a maga jótékony hatásai. Nézzünk ezek közül néhányat!

Az emberi test 70 százaléka víz. Minden szervünknek, minden sejtünknek szüksége van a vízre, a szervezetünk belső hidratálására. 6-8 órás alvás után 2-3 deciliter vízzel beindítható az anyagcsere és a szervezet természetes méregtelenítése. A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a megfelelő tápanyagokat. Ha sok vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy nagy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól. A reggeli víz azért is fontos, mert sok esetben a dehidratáltság okozza a rossz közérzetet és fáradékonyságot.

A japánok szerint négy pohár vízzel kell kezdeni a napot. Ezt nem is annyira egyszerű meginni, ezért érdemes 2-3 deciliterrel kezdeni, majd 1-2 hét alatt fokozatosan növelni a mennyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában