2019-et is szépen zárta

2020.01.13. 13:39

Rengeteg versennyel és hangfalszaggató dallal készül a 2020-as évre Mounier Stephane

A magyar hiphop egyik meghatározó figurája, egyben az erősemberek világának megyei képiselője, a székesfehérvári Mounier Stephane (Stephco) izgatottan tekint az idei évre.

Elekes Gergő

Mounier Stephane és a láncos lengő-okozta kihívás

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a fehérvári zenész-sportoló, hiszen májusban sokadik alkalommal vett részt a „Nagyok a kicsikért” fesztiválon a Halesz parkban, szeptemberben hazánk történetének első Felföldi Masters bajnoka lett, októberben Jokernek maszkolva garázdálkodott a megyeszékhely utcáin, míg az évet szintén gyönyörű sportsikerrel zárta, hiszen a Székesfehérváron megrendezett HSMA Crossover páros OB-n Kiss Tiborral egy csapatban a dobogó második fokára léphetett fel.

Mounier Stephane és a láncos lengő
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A december végi eseményen, ahová az ország különböző pontjairól, sőt még határon túlról is érkeztek csapatok, nagyon szép megyei sikereknek örülhettünk, hiszen első helyen végzett a sárosdi Mészáros Dávid és a zichyújfalui Vizi György csapata (27 pont), másodikként a már korábban említett tatabányai Kiss Tibor és Mounier Stephane duója finiselt (26 pont), míg a dobogó legalsó fokára a polgárdi Kovács Ferenc és a székesfehérvári Vass István (19,5 pont) állhatott fel.

Titánok összecsapása
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Megállás pedig nincs, hiszen január 25-én Somogyfajszon újabb crossover ob versenyt szerveznek. De mi is az a crossover?

– A crossover tulajdonképpen azt jelenti, hogy a különböző erősportok minden szegmenséből használunk gyakorlatokat, ezáltal színesebbé tesszük a versenyeket. A januári eseményen így a nézők találkozhatnak többek között hámmal történő kamionhúzással, bothúzással, Braemer-kő hajítással, 300 kg-os láncos lengő-próbával is – árulta el kérdésünkre Mounier Stephane.

A győztesek
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

– Úgy látom, hogy az utóbbi időben újabb lendülete van az erősemberségnek, ezáltal biztos, hogy 2020-ban sokkal több versenyünk lesz, mint korábban. Biztosan állíthatom, hogy az idei „Nagyok a kicsikért” fesztiválon crossover páros OB-t fogunk rendezni, emellett jómagam világversenyen is tervezek részt venni. Szintén idén várható egy nemzetközi erősember verseny Magyarországon, melyre világhírű külföldi versenyzőket, a világ TOP20 legerősebb emberei közül, is terveznek meghívni a szervezők.

A zenével sem hagy fel

Természetesen a sport nem megy a zene rovására sem, a cikk készítésének másnapján ugyanis Stephco már egy új dal, a „7R” (ejtsd: héter, magyarra fordítva gyűlölködő) felvételét készíti. Emellett számos kollaborációra készül, melyek közül kiemelkedik az, amit a 82 éves, szintén zenész édesapjával terveznek. Mindketten nagy rajongói Stevie Wonder munkásságának, így egy közös feldolgozással tisztelegnek Kovács „Smithmusix” Norberttel kiegészülve. Nem ez lesz az első ilyen feldolgozásuk, 2016-ban ugyanis készült már egy Stevie Wonder-cover.

Stephco az idei évre olyasmivel is készül, amivel egy jó ideje már nem rukkolt elő!

Nemrégiben az apaságról készített dalt és videoklipet „sorstársaival”
Fotó: Mounier Noémi

– Nagy csapatjátékosnak tartom magam, így a dalokat is szeretem megosztani másokkal, együtt, közösen létrehozni valami maradandót. Emiatt elég régen nem jöttem ki szóló muzsikákkal, így idén nagyobb hangsúlyt szeretnék erre is fektetni, de persze az együttműködések is folytatódni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában