Álmában is szépséges

2020.01.21. 07:20

Gondolatok a Sóstó Látogatóközpont idei első ökosétájáról

Miközben újabban kutatók elemzik és magyarázzák még azt is, mitől olyan meghitten csöndes a hófödte táj, a Sóstó Természetvédelmi Területre látogatók egyszerűen és minden további magyarázat nélkül csupán élvezhették annak békéjét, nyugalmát a hétvégén.

Sági Zoltán

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amely a természet e különleges, a városba beékelődő szigetén még a ritkásan szállingózó ipari hóval is remekül működött.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A múlt szombati ökotúra résztvevőinek – szemügyre véve, hogy milyen hihetetlen sebességgel regenerálódik az élővilág, ha ösztönző törődésben részesül – alkalmuk nyílhatott a kizökkent emberi természetről is eltöprengeni.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Talán az is éppily gyorsan kerülhetne egyenesbe, ha egymás iránti érzelmeink előjelét sikerülne pozitívra váltanunk. És hogy addig mi lesz? A természetnek erre is van receptje: alszik. Mélyen és öntudatlanul. Ha már nincs semmi, ami előrevinné, hát megáll, mint a nádszál, amelynek deres bugáját szél se lengeti.

 

Vár, mint a fagyott fűz, mint a roppanó fűszál: törékenyen, a tavaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában