movember

2019.11.18. 07:35

Az egészség igenis férfi(as) dolog!

Magabiztosan állítjuk: a teljes november a férfiak egészségéről szól.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: shutterstock

A Movember mozgalom mára hazánkban is közismertté vált: ekkor teszik félre borotváikat a férfiak s rendre növesztik arcszőrzetüket.

A cél, felhívni a figyelmet a férfiak egészségére, pontosabban arra, hogy ne csak a nők, de ők is rendszeresen járjanak szűrővizsgálatokra!

Ezt legutóbb múlt szombaton tehették meg a férfiak, amikor is a székesfehérvári Család- és Nővédelmi Központban ingyenes szűrőnapot szerveztek számukra. Ezen a napon – az előző évekhez hasonlóan – idén is az egyik legelterjedtebb férfibetegség, a prosztatarák szűrése állt a középpontban.

Östör Annamária egészségügyi tanácsnok örömét fejezte ki az évről évre egyre növekvő létszám miatt. Tudniillik, a program már hét éve segíti a korai felismerést!

Az 50 éven felüli, több éve szűrésen nem járt, valamint a családi előfordulást tekintve rizikófaktorral élő, 40 év feletti férfiakat Barabás Tamás, Botos Árpád és Hermann János urológus szakorvosok vizsgálták, de a helyszínen további szolgáltatásokat is igénybe vehettek a látogatók. A Humán Szolgáltató Intézet munkatársai például ingyenes vércukor-, koleszterinszint- és vérnyomásmérést is végeztek.

Mint elhangzott: az idejében felismert betegség sok esetben gyógyítható – nem érdemes tétovázni!

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában