gyógyszerek és sebtapasz

2019.07.15. 15:00

Hogyan állítsuk össze az úti patikát?

Ha valaki kisebb-nagyobb utazásra készül, érdemes szem előtt tartani, hogy egy jól összeállított úti patika aranyat ér baj esetén. Különösen igaz ez akkor, ha külföldre utazunk, ahol nehezen tudjuk kiismerni magunkat, drágábbak az ellátások és a gyógyszerek.

Borsányi Bea

Egy jól összeállított gyógyszeres csomag mindig hasznos! Fotó: Stock

Ha pedig még kisgyermek vagy idősebb ember is utazik velünk, végképp elengedhetetlen, hogy néhány alapgyógy-, és -patikaszer a csomagba kerüljön. Nyilván mindenre nem tudunk felkészülni, de vannak olyanok, amelyek számításba jöhetnek. Mit készítsünk össze?

Egy jól összeállított gyógyszeres csomag mindig hasznos!
Fotó: Stock

Baleset esetére: kötszert, ragtapaszt, fertőtlenítőszert, égésre vagy leégésre jó spray-t, kenőcsöt, csipeszt, ollót. Megfázás esetére: lázmérőt, lázcsillapítót, torokfertőtlenítőt, orrcseppet, köptetőt, köhögéscsillapítót, gyulladáscsökkentő-tartalmú készítményt. Fájdalomcsillapításra olyan gyógyszert érdemes vinni, amely többféle problémára is jó. Hasznos lehet görcsoldót és hasmenés elleni szert is csomagolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában