Nyuszi és katica készül, ebből-abból, amabból

2019.04.13. 16:00

A tavaszi díszekre is érdemes időt, energiát szánni

Közeleg a húsvét, ilyenkor már a gyerekekkel is elkezdhető a készülődés.

Bokros Judit

Íme a műanyag pohár újjászületése nyuszifejként Fotó: Szemlits A.

Ha a szülők néhány szabad órát be tudnak iktatni a hétköznapokba, illetve szabad a hétvége, vagy kreatív nagyszülők vannak a családban, akkor neki lehet állni tavaszi, húsvéti lakásdíszek, jópofa figurák készítésének. Ezek nem csupán az otthonunkat tehetik szebbé, hanem akár ajándéknak is jók.

Egy édesanya például a lebetegedett gyermekkel otthon maradva használta ki az időt a fent látható nyuszis figura megalkotására. Nem kellett hozzá más, csupán egy nagyobb méretű, átlátszó műanyag pohár (például joghurtos), néhány színes papír, ragasztó és egy kis fantázia. A papírokra előrerajzolt fül-, szem-, orr- és szájformákat a kivágás után maga az óvodás kisgyermek ragasztgatta föl a pohárra, vidám nyuszipofi t létrehozva. Igaz, a bajusz kissé vastag lett, így az végül masniként díszeleg a fülek mellett, az igazi bajuszt pedig alkoholos filccel rajzolták föl.

Íme a műanyag pohár újjászületése nyuszifejként Fotó: Szemlits A.

A vécépapír-guriga újrafelhasználásával is látványos eredményt érhetünk el. Itt jól jöhet a dekorgumi, amelyből füleket és talpat vághatunk ki a nyuszinak. Ezeket a fehérre befestett guriga tetejére és aljára ragasztjuk, majd a gurigatestre szintén felragasztjuk az orrot és a szemeket, a bajszot és a szájat pedig újra föl lehet rajzolni.

Aki nem nyuszira vágyik, az megpróbálhat a gyermekkel katicabogarakat készíteni, papírból. A bogár testéhez piros papírból kört és több, egyforma vastag, hosszú csíkot vágunk ki. A csíkok két szélét visszahajtva fölragasztjuk őket keresztben a körre, így szépen kialakul, púposodik a bogárka teste. Ha készen van, akkor néhány nagyobb fekete papírpöttyöt ragasztunk a katicahátra, majd szintén fekete papírból jöhet a fejecske kivágása ragasztott szemekkel. Ezt szintén a testhez illesztjük. Sok sikert!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában