Zölden is kiváló!

2018.06.28. 15:00

Nem csak vegáknak ajánlott a zöldség a grillen

A hús mellé rendszerint kerülnek zöldségek is a grillnyársra. Ne féljünk ezeket külön elkészíteni!

Szanyi-Nagy Judit

A grillen általában hús mellé kerülnek a zöldségek

Fotó: Pxhere

Az idényzöldségek bármelyikét felhasználhatjuk a grillezés során, még akár a spárgát is. Sőt, ezt a zöldséget kifejezetten ajánlott elkészíteni, hiszen a grillezett verzió után biztosan mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját! Az előkészített növényeket pácoljuk be: 2 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál sötét szójaszószt és 1 gerezd fokhagymát keverjünk össze, majd a szósszal pár óra után ecseteljük le a spárgák törzsét. Helyezzük a grillre, majd sózzuk, borsozzuk azokat, az oldalaikat nagyjából 4-4 percig süssük.

A padlizsánt érdemes karikákra vágni, s azt követően besózni, majd úgy hagyni néhány percre, hogy összeérjenek az ízek. A paprikákat alaposan csumázzuk ki, a sózást itt se feledjük. Egyedül a paradicsom, paprika és a répa esetében nem szükséges a sózás, azokat csupán ajánlott nagyobb darabokra, hasábokra szelni.

A grillen általában hús mellé kerülnek a zöldségek
Fotó: Pxhere

„Fűszerként” használhatunk vajat is: a grillrácsot vagy a zöldségeket javallott bekennünk egy pikánsabb íz elérése érdekében. Ha úgy látjuk, a zöldségek egyik oldala megsült, fordítsuk meg, és vajazzuk, borsozzuk. Az önmagában és köretként is fogyasztható ropogtatnivalók akkor készültek el teljesen, ha mindkét felük megpirult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában