kreatív ötletek

2018.05.02. 17:48

Te már tudod, mit adsz ajándékba anyák napjára?

Néhány tippet adunk azoknak, akik még nem tudják, mit adjanak ajándékba édesanyjuknak, nagymamájuknak.

Tringli Alexa

Magyarországon az anyák napját május első vasárnapján ünnepeljük, az USA-ban május második vasárnapján, míg a Brit-szigeteken három héttel húsvétvasárnap előtt tartják. Rengeteg eltérő dátumra esik ez a nap, annyi biztos, hogy az édesanyák és nagymamák áldozatos munkáját érdemes meghálálni.

Aki nem akarja túlzásba vinni, megoldja egy cserép vagy csokor virággal, bonbonnal. Azonban ha ennél többet szeretnénk foglalkozni a megfelelő ajándékkal, de vagyonokat mégsem akarunk kidobni, erre is van mód!

1. Az idő minden pénznél többet ér!

Minden szülő és nagyszülő örül, ha rég nem látott csemetéje beugrik hozzá egy gyors ebédre, vagy összefutnak egy kávéra. Szánj most rájuk egy kicsivel több időt, és iktass be egy hosszabb, akár egész napos látogatást! Egy közös ebédfőzés vagy sütisütés is sokat jelenthet, de egy hosszabb-rövidebb séta is belefér szép idő esetén. Vár rátok a Csónakázó tó, a Velencei-tó, számos borászat a megyében, és romantikusoknak a Fejér megyei kastélyok látogatása kihagyhatatlan program.

2. Nem rossz ötlet a virág, de lehet másképp is

A legtöbb szülő el van halmozva virágokkal, ennek ellenére helyet tudnak szorítani egy újabb cserép virágnak. Mi lenne, ha ezúttal virághagymával vagy -magokkal lepnéd meg őket? Létezik olyan üdvözlőkártya, ami virágmagokat rejt – csak el kell ültetni, öntözgetni kell, és meghálálja a gondoskodást!

A színezés oldja a stresszt, és segít összpontosítani Forrás: Pixabay

3. Kertészkedőknek kertészkesztyűt!

Apropó, virágok! Ha édesanyád imád kertészkedni, vagy növényeket tartani a lakásban, ez az ajándék hasznos is. Egy édes virágmintás, vagy akár rózsaszín kertészkesztyűvel biztosan nem lőhetsz mellé, hiszen arra mindig szükség van a növények gondozása közben.

4. A színezés nem csak gyerekeknek való

Ha édesanyád szereti az aprólékos mintákat, a hosszú, napos, meleg délutánokra kiváló választás lehet egy színezőkönyv. Rengeteg felnőttszínező létezik, virágos, állatos, vagy akár nonfiguratív fajtájú is van, de ami mindegyikben közös, hogy nyugtatja az idegeket és segít összpontosítani.

5. Ajándékozz képeket!

A kedvenc családi fotókból válogass össze néhányat, és helyezd el kisebb-nagyobb képkeretekben, vagy akár egy albumban. Nem nagy feladat, de annál jobb látni az ünnepelt boldog arcát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában