Egyszerűen elkészíthető tárgyak

2017.12.07. 10:00

A hangulatos apróságok feldobják a szobát

A gyorsan, egyszerűen elkészíthető tárgyak éppúgy ünnepi hangulatot hozhatnak a négy fal közé, mint a bonyolultabb kreatív ötletek. Az előbbiek közül hoztunk kettőt.

Szanyi-Nagy Judit

fgf

A korán sötétedő időszak és az ünnepek elengedhetetlen kelléke a gyertya, amely kétségkívül melegséggel tölt el bennünket (és a szobát). Az ünnepi fényben világító várost megidéző gyertyatartóhoz nem kell sok eszköz: csak egy befőttesüvegre, egy folyékony ragasztóra, egy mécsesre és egy fekete-fehér mintára van szükségünk.

Az internetről lementett vagy általunk szerkesztett képet elég egy A4-es lapra nyomtatnunk, kivágnunk és az üvegre ragasztanunk. A látványosabb megoldás érdekében – a mintától függően – vágjuk ki azokat a részeket, melyek nem érik el a lángmagasságot, de jól mutatnak világítva (például az ablakok).

Ha még jobban fel szeretnénk dobni a gyertyatartót, óvatosan fújjunk hósprayt a tetejére. De jó megoldás az is, ha a befőttesüveg száját bekenjük folyékony ragasztóval, majd cukrot szórunk rá.

„Emlékfal” égősorral és karácsonyi hangulatú lámpás befőttesüvegből Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A család fontosságát egy kivilágított „emlékfallal” erősíthetjük, amellett, hogy a múltidézéssel magunknak is kellemes perceket okozhatunk. Itt csak egy, az ablak szélességének megfelelő égősorra, kis facsipeszekre, damilra és előhívatott fotókra van szükségünk. A falat azért is célszerű az ablak előtt kialakítanunk, mert a karnisról lelógatott égősor a kint közlekedőknek is igazi karácsonyi hangulatot áraszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában