grincsfák és mézeskalácsformák

2017.12.12. 10:00

Top 5 népszerű karácsonyi dísz

A karácsonyhoz számos régi és most már egyre több újkeletű díszítési ötlet tartozik. Ezekből hoztunk egy válogatást, aszerint, hogy a tapasztalatok alapján mi mekkora népszerűségnek örvend.

Szanyi-Nagy Judit

ghg

Az adventi koszorú kétségkívül a karácsony egyik fő eleme. Nem véletlenül: a rajta található gyertyák is jelzik, hogy egyre közeledünk az ünnep felé. De amiatt is kedvelik, mert lényegében bárki elkészítheti a saját, személyre szabott verzióját. A képen szintén egy házilag készített koszorú látható, amely a dégi Kovács Gabriella alkotása.

A csúcsánál ívelt grincsfa néhány éve tört be hazánkba. Az egyéni igények szerint díszíthető növény egy manósipkára emlékeztethet bennünket, és – egy kis bíbelődéssel – szintén elkészíthető otthon.

A házilag készített díszek kiválóan mutatnak a karácsonyfán. Talán nem is gondolnánk, de a papír- és kartonformák mellett a természetes „alapanyagok”, így a toboz, a befestett dió, valamint a fakorongokból készített rénszarvasfejek is jó díszítőelemek.

A mézeskalácsformák azért csúsztak a negyedik helyre, mert azokat a készítőik leginkább megenni szokták, nem pedig a fára aggatni. Pedig megfelelő keménységgel és akasztóval remek ékei lehetnek a karácsonyfának!

Régen nagy divat volt az ablakra ragasztható matrica. Bár ezek ma is nagy számban megtalálhatók az üzletekben, sokan inkább a saját díszítésre esküsznek. Elég egy hósprayt vásárolnunk, és a kinyomtatott, kivágott mintát körbefújnunk az ablakon. Bent és kint is ünnepi hangulatot varázsol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában