Essen a hó!

2017.12.18. 17:31

Ennyi az esélye, hogy fehér karácsonyunk legyen Fejér megyében

Az adventi várakozás egyik legnagyobb kérdése: Vajon fehér karácsonyunk lesz e? Az Időkép most ad némi előrejelzést.

Nagy Annabella

Forrás: Pixabay

Advent első hétvégéjén felcsillanhatott a remény, hogy igazi téli hónap vár ránk, ám ez az öröm nem tartott sokáig. Abból a csekély mennyiségű hóesésből is hamar esőzés lett, így decemberben nem sok hónak örvendhettünk Fejér megyében.

A közelmúltban olvasóinkat is megkérdeztük, szerintük hótakaró borítja e majd szenteste a tájat. A szavazás jelenlegi állása szerint, a többség nem bízik abban, hogy fehér karácsonyunk lesz: olvasóink 40%-a szerint az időjárás se lesz igazán téli hideg, 33%-uk azt mondja bár nem lesz hó, fagyos időre számíthatunk és a szavazók mindössze 27%-a bizonyult optimistának.

De vajon kinek lesz igaza? Az Időkép térképes összefoglalója megmutatja hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj. Fejér megyében területenként változóak az esélyek, 10- 20-, illetve 30% a valószínűsége a havazásnak. Legjobban a móriak örülhetnek, nekik 50% az esélyük hogy mesebelivé változik a táj szenteste.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában