„Úgy emlékszem a döntőre, mintha tegnap lett volna!"

2024.04.13. 18:00

Önbizalomnövelőnek sem utolsó a Tündérszépek!

Csaknem egy évtized telt el azóta, hogy a szőke hajú szépséget a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynőjének választották. Azóta Antal Bettina – férjezett nevén Nagy Bettina –, megtalálta élete párját a válogatott labdarúgó, a Puskás Akadémia FC hátvédje, Nagy Zsolt személyében és családot is alapított. Mint mondta, életre szóló, felejthetetlen kaland volt számára a verseny, így bátran ajánlja, aki teheti, mindenképp éljen a lehetőséggel!

Kecskés Zoltán

Tíz év annak, hogy Nagy Bettina megnyerte a szépségversenyt, és azóta a sikerek az élet más területén sem kerülték el, boldog feleség és édesanya.

Fotó: Borzi Vivien

Aranyló konfettieső, tapsvihar és ujjongás a Vörösmarty Színházban. Röpke 10 éve volt, hogy egy forró nyári napon királynővé koronázták a szabadbattyáni felmenőkkel bíró Antal Bettinát, aki a rá jellemző fülig érő mosolyával és kisugárzásával varázsolta el a zsűrit. Azóta a sikerek az élet más területén sem kerülték el. Vele beszélgettünk: mesélt a múltról és jelenről is.

Kezdjük egy kis múltidézéssel: Emlékszel még, hogyan jutottál anno arra az elhatározásra, hogy jelentkezel a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap versenyre 2014-ben? Milyen érzések kavarognak most benned?

– Anno, egy ismerősöm írt Rám, hogy szerinte jelentkeznem kellene erre a versenyre. Követtem nagyjából a korábbi Fehérvár szépe versenyt és a jelölteket, de addig a pontig nem éreztem, hogy nekem itt helyem lenne 160 cm alacsonyként... De amikor megkerestek, adtam ennek egy esélyt, mert nem szerettem volna azon rágódni, "mi lett volna, ha…" Elvégre jó kis programokon vehettünk részt: falmászás, wakeboard, wellness. Szerintem jó kis csapat jött akkor össze. A korona mellett, barátokat is kaptam. Jó szívvel emlékszem vissza erre az időszakra, a döntőre, olyan mintha tegnap lett volna!"

Amikor wakeboardozni voltak a királynő-jelöltek. Nagy Bettina az első sorban guggol és gyönyörű mosolyával jelzi, nagyon élvezte a nem mindennapi élményt
Fotó: Radnai Zoltán

Milyen jól tetted, hiszen egy ártatlannak tűnő nevezés a koronát jelentette. Mit adott hozzá a személyiségedhez a szépségverseny?

– Számomra ami a legfontosabb: önismeretet és önbizalmat adott. Természetesen voltak szuper nyeremények és különféle felkérések, fehérneműs cég kampányfotózása például, de nekem többet jelentett, hogy elfogadjam az adottságaimat és kihozzam magamból a maximumot. Úgy érzem ez sikerült.

A pillanat, amit sosem fog elfelejteni: 2014-ben királynővé koronázták a Vörösmarty Színházban!
Fotó: Radnai Zoltán

Mit értesz azalatt, hogy „elfogadjam az adottságaimat"?

– Igazából a magasságom zavart mindig, 160 centi, de ez pont az a verseny volt, ahol lehettél bármilyen magas, bármilyen testalkatú, nem ez volt a legfőbb szempont, hanem az összkép és a kisugárzás számított.

Voltak a megmérettetés után megkereséseid, vagy mélyebben elmerültél a szépségipar rejtelmeiben?

– Milánóban voltam divatfotózáson, illetve bemutatókra is jártam sokáig, de nem mélyültem bele jobban, másfele vitt az élet, de nagyon büszke vagyok rá mind a mai napig, hogy én lehettem a Fehérvár szépe. Közgazdász végzettséget szereztem és egy multinál helyezkedtem el. Ez teljes munkaidős volt, így már nem jutott idő a fotózásokra, bemutatókra.

Megtalálta élete párját a válogatott labdarúgó, a Puskás Akadémia FC hátvédje, Nagy Zsolt személyében, akivel családot is alapított. A hamarosan négy éves kislányuk a szeme fényük
Fotó: Borzi Vivien

Ez már nem akármilyen ajánlólevél a jövő jelöltjeinek és milyen tanácsokkal látnád el őket, főleg akik először jelentkeznek egy ilyen szépségversenyre?

– Csak legyenek önmaguk, és aki csak egy kicsit is bizonytalan abban, hogy jelentkezzen, tegye meg! Olyan tapasztalatokat, kapcsolatokat szerezhet, amit az életben hasznosíthat, függetlenül attól, hogy merre sodorja a sors a későbbiekben.

NEVEZZ MIELŐBB!

Aki pedig maga is kedvet kapott a jelentkezéshez – vagy bátorítaná ismerősét –, annak április 21-ig ezen az oldalon továbbra is nyitva áll ez a lehetőség. A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a Tündérszépeket!  

Egy kicsit más vizekre evezve: nem kerültek el a sikerek az élet más területén sem, hiszen ma már családanyaként és boldog feleségként éled a hétköznapokat. Örülnél, ha majd felnő, a kislányod is jelentkezne egy szépségversenyre?

– Igen, nagyon boldog vagyok! Ha a kislányom egyik vágya az lenne, hogy szépségversenyen vegyen részt, akkor természetesen támogatni fogom az édesapjával együtt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!