Civil Nap

2023.09.16. 14:00

Egész nap várják az érdeklődőket a Zichy ligetben! (galéria)

A szombat reggeli eső kegyes volt a Civil Naphoz, amire elérkezett a megnyitó ideje, csendesen odébb állt, így azok sem áztak el, akik nem a sátrak vagy a Zichy liget pavilonja alatt kezdték a napot. Akinek van kedve, egészen estig csatlakozhat a programokhoz.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ahogy azt a szervezők a hét közepén jelezték, több mint hetven székesfehérvári civil szervezet vesz részt a 15. alkalommal megrendezett Civil Napon, amelyet az idén a Demográfiai csúcs kísérőrendezvényének kért fel Novák Katalin, köztársasági elnök. Az eredmény egy olyan családi nap lett, amelyen kicsik és nagyok egyaránt találhatnak számukra megfelelő programot egész nap.

A megnyitót követően hárman vehettek át elismerő oklevelet a székesfehérvári civil szervezetek munkájának önzetlen támogatásért: Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője, Polai Szilárd, a Városgondnokság munkatársa és Mészárosné Jasztrapszky Regina, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Civil nap célja a székesfehérvári egyesületek és civil szervezetek közötti kapocs erősítése, valamint a civil szervezetek munkájának bemutatása a szélesebb közönség felé. - Évek óta kijárunk a rendezvényre, mert szeretnénk közelebb vinni az emberekhez mindazt, amivel az Alba Dojo Egyesület foglalkozik, hiszen nem csak versenyeztetünk és nem csak a keleti harcművészetekkel foglalkozunk – mondta Rétlaki Gábor, az egyesület elnöke, amelyek standjánál látványos tárgyakkal találkozhatnak az érdeklődők a különböző kardoktól kezdve a japán dobokig bezárólag, amiket ki is lehet próbálni.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az Alba Dojo mellett más sportegyesületek is kitelepültek a Zichy ligetbe, csakúgy, mint a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete, amely az újraélesztés megtanulására is biztosított lehetőséget. – Igaz ugyan, hogy nagy önkéntes táborunk van, de mindig szükség van új emberekre. Az ilyen alkalmak jó lehetőséget jelentenek további önkéntesek toborzására, illetve ilyenkor meg tudjuk mutatni azt a szerteágazó tevékenységet, amit a szervezet folytat a véradástól kezdve az elsősegélynyújtás népszerűsítésén keresztül a veszélyhelyzetekben történő részvételig – mondta Szávity Ivett, szociális koordinátor.

A Zichy liget Fő utca felé eső végén felállított színpadon délelőtt a civil szervezetek bemutatkozó produkcióit nézheti meg a közönség. A gyerekeket arcfestéssel és légvárral várják, de Andi bohóc is a ligetben lesz a délelőtt folyamán. A délutáni program, már a Demográfiai Csúcs jegyében, 15 órakor a Bakony Népzenei Együttes gyermekműsorával indul és 16 órakor a Kákics Zenekar gyermekműsorával folytatódik. Roy és Ádám 18 órakor lép fel, őket 19 órakor a fehérvári Zabos Regina követi. A nap utolsó eseménye, a Magna Cum Laude koncert, 20 órakor kezdődik a Zichy ligetben. A programok díjmentesek!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!