Interjú az Exatlon női győztesével

2021.06.12. 15:30

Fehérvár újabb büszkesége – Szente Gréti Kihívóként indult és Bajnokként tért vissza a királyok városába

A mindössze 21 éves fehérvári egyetemista Szente Gréti februárban érkezett meg Dominikára és csatlakozott a Kihívók csapatához. A több mint három hónapon át tartó küzdelem után a játék végén, pedig ő emelhette magasba a bajnoknak járó trófeát.

Bagotai Zsanett

Amikor az álom valóssággá válik

Fotó: TV2

Hosszú és rögös utat járt be, hogy ezt a pillanatot megélhesse, de olyan élményekkel gazdagodott, amelyeket sosem fog elfelejteni. Győzelmek, kalandok, barátságok, sírás és nevetés, volt minden, mert hát ilyen ez az Exatlon. De vajon, hogyan élte meg ezt az időszakot, fel tudta-e már dolgozni a győzelmét, milyen tervei vannak a jövőt tekintve? Ezt mind megválaszolta nekünk Gréti, és azt is elárulta számíthatnak-e a fehérvári rajongók közönségtalálkozóra!

Milyen tervekkel indultál neki az Exatlonnak?

- Szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen típusú versenyben. Nagyon tetszett, hogy olyan, mint egy felnőtteknek szóló játszótér, akadálypálya megspékelve egy ügyességi feladattal, ami miatt elég összetett. Én alapjáraton minden versenynek úgy indulok neki, hogy meg szeretném nyerni, úgyhogy ez esetben sem volt másként.

Nyilvánvalóan a győzelem a legszebb pillanat, amit átéltél, de ki tudsz még emelni olyan élményt, amely meghatározó része volt a kint töltött időszaknak?

- Nagyon sok élményem vett részt a csapatunk, amelyek mind közel állnak a szívemhez, viszont nekem a legnagyobb élmények inkább versenynapokhoz kötődnek. Egy-egy nyertes végjáték, vagy a behúzott 10. pontom.

Sok szép pillanatot élt át a futamok során
Fotó: TV2

Elképesztően nehéz lehet, hogy nem beszélhetsz a szeretteiddel ilyen hosszú ideig. Számodra is ez okozta a legnagyobb nehézséget, vagy mi az, amitől mélypontra kerültél?

- Nem mondanám hogy mélyponton lettem volna a verseny során bármikor is, voltak rosszabb hullámain, de soha nem éreztem azt, hogy hazajönnék vagy feladnám. A verseny mentális része volt a legnehezebb, főleg amikor nem hittem magamban és nem voltak mellettem azok a személyek, akik ilyenkor lelket tudtak volna belém önteni.

Születtek olyan kapcsolataid a verseny alatt, amelyek barátsággá alakultak, és itthon tovább folytatódnak?

- Az egész Kihívó csapat nagyon összetartónak mondható, nagyon jó kapcsolatba kerültünk egymással. És születtek olyan barátságok is, amelyekre nem is számítottam mielőtt bekerültem volna a műsorba, úgyhogy mindenképpen tartani fogom a kapcsolatot azokkal a személyekkel.

Mondhatni egy családdá váltak a versenytársakkal
Fotó: TV2

Eltelt egy kis idő a győzelem óta. Fel tudtad már dolgozni hogy te vagy az Exatlon női győztese?

- Igen, azóta sokat ülepedtek bennem az érzések és most már elhiszem, hogy én nyertem meg a 2021-es Exatlont. A döntő napján, miután megnyertem igazából olyan érzések voltak bennem, mintha egy átlagos versenynapot sikerült volna jól teljesítenem, akkor nem igazán sikerült még ezt feldolgoznom. Óriási megkönnyebbülést éreztem, de mégis egy picikét szomorú voltam, mert tudtam, hogy ez volt számomra az utolsó nap, amikor futok a pályákon.

Amikor az álom valóssággá válik
Fotó: TV2

Milyen volt a hazaérkezés pillanata, mi hiányzott a leginkább a szeretteiden kívül?

- Amikor hazaértem és a repülőtéren megláttam anyukámat és a testvéreimet, nagyon elérzékenyültem; rettentően jó volt látni őket ennyi idő után.

Igazából semmilyen tárgy nem hiányzott, mert minden megvolt, ami az én létszükségleteimet kielégíti, imádtam kint élni. Na jó, azért néhanapján egy kis csokit el tudtam volna fogadni.

Elképesztően boldog volt, amikor hazaértek, és végre átölelhette szeretteit
Fotó: TV2

Tényleg nem tudta a családod, hogy nyertél és együtt néztétek a döntőt a TV-ben, miközben ők mit sem sejtettek?

- Nem mondtam el nekik az eredményt. Úgy gondoltam, hogy ez mindenkinek izgalmasabb így és nagyon jó volt végignézni azt, hogy milyen lelkesen várják mindennap a műsorokat, hogy valamivel közelebb legyenek a végeredményhez. A döntőt is együtt néztük végig, és így én is újra tudtam élni azokat az érzéseket, amelyek akkor töltöttek el.

Úton a győzelem felé, amit még családjának sem mesélt el, és együtt izgulták végig a döntőt
Fotó: TV2

Milyen terveid vannak a jövőt tekintve?

A nyarat utazgatással, a családdal és a barátokkal szeretném tölteni, mert van mit bepótolni. Az Exatlon által megismert barátokkal is nagyon sokat tervezünk együtt lenni. Ami a hosszútávú terveimet illeti, szeretném befejezni az egyetemet. Harmadéves pénzügy és számvitel szakos hallgató vagyok így a tanulmányaim befejezése és a diploma megszerzése az elsődleges célom. Továbbá szeretnék mélyebben foglalkozni a közösségi médiával, és a sport, edzés területén továbbmenni, mert mindig is nagyon közel állt a szívemhez a mozgás, és szeretnék a közösségi média területén másokat is motiválni, inspirálni.

A jövőben is az élete szerves része marad a sport
Fotó: TV2

A fehérváriak számíthatnak majd egy közönségtalálkozóra? Tervben van ilyen?

- Nagyon szívesen benne vagyok mindenféle közösségi megmozdulásban, ha van rá igény. Nagyon boldog lennék, ha tudnék mesélni az élményeimről és megosztani a tapasztalataimat, amit a verseny során szereztem, úgyhogy mindenképpen szeretnék a jövőben szervezni.

Idézzük fel együtt Gréti legszebb pillanatait!

És ahogy magasba emelte a bajnoknak járó trófeát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!