Jótékonyság

2024.06.08. 16:24

A Fradinál jártak a Regőczi Alapítvány támogatottjai

A Ferencvárosi Torna Club felajánlásának köszönhetően a Regőczi Alapítvány által támogatott gyerekek jártak vendégségben az idén 125 éves egyesület futballcsapatának otthonában szombaton – tudatták a szervezők közleményben az MTI-vel.

MW

Herczegh Anita, a Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége (középen) az alapítvány által támogatott gyerekek társaságában látogatást tesz a Groupama Arénában 2024. június 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A szerte az országból érkező regőczis fiatalok – akik a koronavírus-járványban veszítették el egyik vagy mindkét szülőjüket – stadiontúrán vehettek részt a Groupama Arénában, és meglátogatták a Fradi klubmúzeumát. 

A Fradi-sas szobornál gyülekező 40 fős csapat először Európa egyik legnagyobb multifunkcionális arénáját, az MVM Dome-ot járta körbe, és izgalmas részleteket tudott meg a különleges épületről. Ebéd után a gyerekek és kísérőik két csoportban ismerkedhettek a Groupama Arénával. 

A hazai és vendég-öltözőkbe éppúgy bepillanthattak, mint a legelegánsabb páholyokba. Betekintést nyertek a pályagondozásban alkalmazott korszerű megoldásokba és számos más kulisszatitokba. 

A Fradi Múzeumban megelevenedett előttük az FTC sikerekben gazdag története.

ÁDER János; HERCZEGH Anita
A regőczis fiatalok a Ferencvárosi Torna Club felajánlásának köszönhetõen stadiontúrán vehettek részt, és meglátogatták a Fradi klubmúzeumát. 
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás:  MTI

A Regőczi István Alapítvány minden alkalmat megragad, hogy a Covid következtében árván, félárván maradt fiataloknak ne csak anyagi gondoskodást, hanem változatos kulturális- és sportprogramokat is biztosítson.

A Regőczi Alapítvány 1600 árva vagy félárva gyermeket támogat. Eleinte anyagi támogatást nyújtott, jelenleg pedig egyre többféle programot kínál, mivel a támogatottak köre igencsak széles, az újszülöttektől egyetemistákig terjed

– mondta az MTI-nek Herczegh Anita, aki példaként említette, hogy hétvégi és egyhetes táborok mellett olyan programokat szerveznek, melynek keretében az Operaházban, cirkuszban, vagy éppen tavaly az atlétikai világbajnokságon lehettek ott a gyerekek.

Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a szombati programról úgy vélekedett, hogy életre szóló élményt kaptak a gyerekek, akik biztosan szeretnének visszatérni majd egy telt házas mérkőzésre, amiről egyeztetnek is a ferencvárosi klubbal.

Herczegh Anita elárulta, nemcsak a hétköznapok problémáit elfeledtető programokkal igyekeznek segíteni, hanem például gyászfeldolgozó csoporttal is, gyerekeknek és szülőknek egyaránt.

Aki a Regőczi Alapítvány munkáján keresztül támogatná a Covid-árvákat, keresse a www.regoczialapitvany.hu weboldalt, ahol az adományozással kapcsolatos minden információt megtalál. Segíteni lehet a 11705084-21448492-00000000 bankszámlaszámra történő utalással, vagy a 13650 adományvonal hívásával: minden kapcsolás, illetve elküldött sms 500 Ft támogatást jelent – közölte Regőczi István Alapítvány a Koronavírus Árváiért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában