Férfi kézilabda BL

2023.09.22. 05:52

A Veszprém legyőzte a francia Montpellier-t

Veszprém házigazdaként 33–31-re legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, csütörtökön – számol be az MTI.

MW

A veszprémi Nedim Remili (k), valamint Jaime Fernández Fernández (b) és Arthur Lenne, a francia Montpellier játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém–Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. szeptember 21-én. A Veszprém 33–31-re győzött

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport: Telekom Veszprém–Montpellier HB (francia) 33–31 (13–15)

lövések/gólok: 52/33, illetve 49/31
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 14 perc

A hazaiaktól Bjarki Már Elísson, a vendégek keretéből Yannis Lenne és Diego Simonet hiányzott.

Momir Ilic veszprémi vezetőedzőnek már a kilencedik percben időt kellett kérnie, mert bár csapata az első körben bravúros győzelmet aratott a címvédő német Magdeburg otthonában, a Montpellier remekül felkészült annak a meccsnek a felvétele segítségével, és jobban kezdett (4–7). Az időkérést követően gyorsan egyenlítettek a hazaiak, majd a 19. percben – a meccs során először – vezettek. Erre azonban egy 5–0-s sorozattal válaszolt a jobban védekező, kétszeres BL-győztes Montpellier, amely 15–13-as előnyben volt a hullámzó első félidő végén.

LIGETVÁRI Patrik
Valentin Porte, a francia Montpellier játékosa (k), valamint a veszprémi Jehja el-Deraa (b) és Ligetvári Patrik (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém–Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. szeptember 21-én
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás: MTI

A második felvonást is rendkívül összeszedetten, motiváltan kezdték a franciák, de Ilic megint időt kért, és Ignacio Biosca García védéseivel, illetve Mikita Vajlupov góljaival egyenlített a magyar bajnoki címvédő (22–22), majd másodszor is megszerezte a vezetést. Ekkor már sikerült megfékezni a vendégek lerohanásait, és a Veszprém olyannyira lendületbe került, és cserejátékosainak többsége olyan hasznosan szállt be a játékba, hogy csapatuknak még az is belefért, hogy az utolsó négy gólt a franciák lőtték.

Jehia el-Dera hét, Vajlupov hat találattal, Biosca García négy, Rodrigo Corrales két védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Sebastian Karlsson hatszor talált be, és öten zártak négy góllal. Charles Bolzinger négyszer, Remi Desbonnet hétszer védett.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere. A csoportjukban két győzelemmel álló bakonyiak egy hét múlva a dán GOG vendégei lesznek a BL-ben.

Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen nagyon erős, nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, amely remekül védekezik

– mondta a lefújást követően a sajtótájékoztatón Momir Ilic.

Veszprémi szurkolók a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában játszott Telekom Veszprém–Montpellier HB mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. szeptember 21-én
Fotó: Krizsán Csaba / Forrás: MTI

Hozzátette, kicsit idegesen kezdtek, több ziccert is kihagytak, de később vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, de a második félidőt megint rosszul kezdték, labdaeladásaik és rontott lövéseik voltak, ekkor három góllal meg tudott lépni a Montpellier.

Kentin Mahé és Dragan Pechmalbec beállása dinamikát hozott a csapatba, és Nedim Remili is fontos gólokat szerzett. A mérkőzés nagy részével elégedett vagyok, de látszik a csapaton, hogy még több időre és edzésre van szükségünk, hogy összeszokjunk

– nyilatkozta a vezetőedző.

korábban:
A csoport: THW Kiel (német) - OTP Bank-Pick Szeged 35-32 (16-15)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában