vitapodcast

2021.10.09. 17:16

Jogos a zártkapus büntetés? Megverjük Albániát? Itt a Jobbfelső: pipa első adása!

Címkék#mandiner

Zárt kapuk mögött fogadja ma nemzeti válogatottunk Albániát.

Anglia-Rasszisták 4-0. Ezt a címet adta a szeptemberi budapesti mérkőzésről írt tudósításának egy angol sajtótermék.

Ennek a találkozónak a „visszavágójára” kedden kerül sor Londonban, de azt megelőzően, szombat este Albániát fogadja válogatottunk Budapesten – írja a Mandiner.

Az üres Puskás Arénában.

A nézők nélküli mérkőzés előzménye, hogy az angolok vendégjátéka alatt többek szerint rasszista megnyilvánulások hangzottak el a nézőtérről. Az eset nagy port vert fel az angol és a magyar sajtóban egyaránt.

A döntés igazságosságáról is vitatkozott a Mandiner szerkesztőségében a házigazda Csisztu Zsuzsa, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese és Edvi László, a Mandiner szakújságírója.

A beszélgetés során szóba került a Tanú című film egyik ismert elszólása, Hofi Géza klasszikus története a sapkát viselő, és a sapka nélküli kisnyusziról, és az angol kapitány tárgyilagos mondata:

söprögessen mindenki a saját háza táján.

A beszélgetőtársak megvitatták, hogy mi a súlyosabb: majomhangokat utánozni a nézőtéren vagy poharakat dobálni a pályára, illik-e szivárványos zászlóval beszaladni a pályára nemzeti himnusz alatt, illetve az ellenfél kapusának a szemébe világítani.

Nagy kérdés, gyengült- e válogatottunk a nyári Európa-bajnokság óta, vagy csak akkor a nagy eufória közepette mindent színesebbnek láttunk?

Érkezik-e magyar gól a jobbfelső pipába, vagy a kapu más részébe a Wembleyben?

A vélemények különbözőek, és hogy kinek van igaza, azt csak önök tudják eldönteni!

Hallgassák meg a Mandiner „Jobbfelső:pipa” című vitapodcastjának első adását!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában