NBI

2020.06.14. 21:10

A Kaposvár hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Diósgyőrt

A már kiesett Rákóczi négy mérkőzést nyert meg ebben az idényben, kettőt a Debrecen és kettőt a DVTK ellen.

Kellemes, napsütéses időben kezdődött a mérkőzés, melyen a Kaposvár ragadta magához a kezdeményezést, és gyorsan meg is szerezte a vezetést. A hazai csapat magasan védekezett, ezzel megzavarta a Diósgyőrt, amely korántsem a megszokott felállásában játszott: Feczkó Tamás vezetőedző több alapemberét pihentette. Az összeszokottság hiánya miatt akadozott a vendégek támadójátéka, az első félidőben nem volt kidolgozott helyzetük. A Kaposvár többször jutott el lövésig és fejesből is veszélyeztette a DVTK kapuját.

A második játékrészre négy cserével jött ki a Diósgyőr, de nagyon gyorsan nőtt a hátránya, mivel a hazai együttes büntetőhöz jutott és élt is a lehetőséggel. Innentől nagy volt a vendégcsapat labdabirtoklási fölénye, a hazaiak azonban az előnyük birtokában magabiztosan futballoztak és szervezetten védekeztek. Ebben a félidőben sem volt kapura veszélyes a DVTK, a Kaposvár pedig a hajrában egy gyors ellentámadás végén még növelni is tudta előnyét.

Vasárnapi sikere előtt 12 találkozón nyeretlen maradt, tíz vereség mellett két döntetlenje volt, és az előző öt hazai összecsapásán nem szerzett gólt. A DVTK győzelemmel kedvező helyzetbe kerülhetett volna a harmadik helyért zajló küzdelemben, de nem volt lendület és átütőerő a játékában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában