Birkózó EB

2018.04.20. 13:09

Huszonegy fős magyar csapat indul

A magyar szövetség (MBSZ) elnöksége pénteki ülésén fogadta el a szakági kapitányok által előterjesztett névsort.

Párizs, 2017. augusztus 25. Veréb István (piros mezben) és a lengyel Zbigniew Baranowski küzd a férfiak szabadfogású 86 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 25-én. A lengyel versenyzõ gyõzött, ezzel továbbjutott a negyeddöntõbe. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Huszonegy magyar vesz részt az április 30-án kezdődő birkózó Európa-bajnokságon az oroszországi Kaszpijszkban.

A magyar szövetség (MBSZ) elnöksége pénteki ülésén fogadta el a szakági kapitányok által előterjesztett névsort.

Az MBSZ tájékoztatása szerint a kötöttfogásúaknál a tízből kilenc súlycsoportban indul magyar. A fogásnem legnagyobb hiányzója a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter lesz. A válogatott többi kiemelkedő versenyzője viszont szőnyegre lép az Eb-n, így Lőrincz Tamás (77 kg), Lőrincz Viktor (87 kg), Korpási Bálint (72 kg) és Kiss Balázs (97 kg) is.

Szabadfogásban heten szerepelnek. A csapat húzóemberének egyértelműen a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb István (86 kg) számít. Most birkózik majd világversenyen először magyar színekben az év elején honosított Asarin Roman (65 kg) és Olejnik Pavlo (97 kg).

A nőknél Sastin Marianna gyermeke születése után még nem lehet ott a versenyen, így öten képviselik majd a magyar színeket, köztük a tavalyi Eb-n második Németh Zsanett (76 kg) és harmadik Barka Emese (57 kg).

Az Eb-csapat:

Kötöttfogás:

Torba Erik (Honvéd, 60 kg), Krasznai Máté (Honvéd, 63), Kozák István (Cegléd, 67), Korpási Bálint (BVSC, 72), Lőrincz Tamás (Honvéd, 77), Szabó László (Újpest, 82), Lőrincz Viktor (Honvéd, 87), Kiss Balázs (BVSC, 97), Lám Bálint (Honvéd, 130)

Szabadfogás:

Molnár József (KTE, 61 kg), Asarin Roman (ESMTK, 65), Lukács Norbert (Honvéd, 70), Gulyás Zsombor (Pénzügyőr, 74), Nagy Mihály (Sziget SC, 79), Veréb István (Haladás, 86), Olejnik Pavlo (97)

Nők:

Dénes Mercédesz (Érd, 53 kg), Galambos Ramóna (PEAC, 55), Barka Emese (Csepel, 57), Sleisz Gabriella (ESMTK, 65), Németh Zsanett (Újpest, 76)

Borítókép: Veréb István (piros mezben) és a lengyel Zbigniew Baranowski küzd a férfiak szabadfogású 86 kilogrammos súlycsoportjában a párizsi birkózó-világbajnokságon, az AccorHotels Arenában 2017. augusztus 25-én. A lengyel versenyző győzött, ezzel továbbjutott a negyeddöntőbe.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!