Rómeó és Júlia

2023.11.15. 06:31

A Nemzeti Színház saját vizsgálatot indít a múlt heti baleset ügyében

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, a múlt heti baleset kapcsán folyik a belső, illetve a rendőrségi nyomozás is. Még a héten visszaépítik a díszletet, hogy mielőbb kiderüljön, mi történt.

MW

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a Magyarságkutató Intézetben 2023. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Vidnyánszky Attila a lapnak megerősítette, hogy megindult a színház saját, belső vizsgálata. 

„A héten felrakjuk a díszletet, már csak azért is, mivel egy rendőrségi vizsgálat is elkezdődött, aminek én személy szerint nagyon örülök. Ők is kérték a díszlet felépítését, és így a két vizsgálatot együtt meg lehet tartani. Felépítjük a díszletet, és modellezzük, hogy mi történt. A folyamat elindult, és én is mihamarabb szeretnék pontot tenni az ügy végére, de bármennyi idő kell is hozzá, nem sürgetem” – fogalmazott.

A megsérült színészek kapcsán elmondta, Csák János miniszterrel jártak bent a kórházban, ahol reményteli híreket kaptak az állapotukról.

A testi gyógyulás mellett persze nagyon fontos, hogy a lelkükkel foglalkozzunk, és hogy azt érezzék, a társulat egy emberként áll mögöttük. Várjuk vissza őket, nagyon szeretjük őket, és nagyon hiányoznak

– mondta a Nemzeti Színház vezérigazgatója, akinek lemondása után sorra érkeztek a bátorító üzenetek a magyar kulturális élet szereplőitől. Ennek kapcsán a direktor úgy fogalmazott:

„Megható, hogy ilyen komoly, saját szakterületükön belül elvitathatatlanul meghatározó személyiségek, művészek, igazgatók jelzik nekem szinte az egész kulturális életből, hogy támogatnak, és fontos volna, hogy maradjak. De legalább annyira megható az a sok száz e-mail és sms, amelyek közül sokról azt sem tudom, ki küldi.

Szívmelengető, hogy ennyien szurkolnak a színháznak és nekem Budapestről, a külhoni területekről, vidékről és külföldről egyaránt, és jelzik azt, mennyire fontosak vagyunk.

Ma kaptam meg azt a támogató levelet, amelyet a társulat döntő többsége aláírt, s ez komoly visszajelzés számomra.” 

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában