Talányos séták

2023.10.04. 16:35

Műtárgybújócskát indít az Iparművészeti Múzeum

Műtárgybújócska címen indít művészeti sétát az Iparművészeti Múzeum. A Ráth György-villában végződő, tíz állomásos programot először szombaton rendezik meg.

MW

Tiffany-üvegek sora Ráth György neves műgyûjtõ egykori villájában a Városligeti fasor 12-ben, ahol az Iparművészeti Múzeum A mi szecessziónk című kiállítása fogadja a látogatókat

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Ráth-villa munkatársai tíz műtárgy képét rejtik el szombaton az Andrássy út környékén és a Városligetben, a képek alatt olvasható feladvány pedig a következő állomás megtalálásához ad instrukciókat. A séta során a környék tíz különleges helyszínére, épületéhez juthatnak el a játékosok, ha megfejtik az összes rejtvényt - tájékoztatta az MTI-t szerdán az Iparművészeti Múzeum. 

Közleményük szerint 

 

a Műtárgybújócska szombaton 10 és 12 óra között tetszőleges időpontban megkezdhető az első állomáson, az Eötvös10 művelődési házban. 

A séta utolsó helyszínén, a Ráth György-villában személyesen is megtekinthetők lesznek a Műtárgybújócska során megismert tárgyak, melyek az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének kiemelt darabjai. A program résztvevői bejárhatják a Ráth-villa összes kiállítását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában