Társulat

2023.10.10. 23:15

Film készült a Magyar Nemzeti Balett dubaji vendégjátékáról

Film készült a Magyar Nemzeti Balett dubaji vendégjátékáról: A hattyúk tava öt előadását nyolcezer néző tekintette meg három nap alatt. A társulattal tartott az Opera Café stábja is, hogy bemutassák a turné minden részletét - tájékoztatta a Magyar Állami Operaház az MTI-t.

MW

Balaban Cristina és Timofeev Dmitry a Magyar Nemzeti Balett előadásán a 14. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó gáláján a Pécsi Nemzeti Színházban 2020. szeptember 13-án

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

 Mint a közleményben felidézik, a produkcióban 71 táncművész, köztük a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei közül 9 gyerek, valamint az Opera Zenekar 66 muzsikusa szerepelt. 

A Magyar Állami Operaház közleményében kiemeli, hogy

 a társulattal tartott az Opera Café stábja, Ruttner Kata rendező-szerkesztő és Kovács Márk rendező-operatőr is, céljuk az volt, hogy egy több mint félórás filmben mutassák be az Egyesült Arab Emírségekben fellépő művészeket, valamint a turné minden fontos részletét. 

A filmben feltárul a backstage titkos világa, a művészek megfeszített munkája, a próbák, az előadások, és persze a gondolatok, érzések is, amelyek egy-egy karakter megformálásakor születtek - áll a közleményben. 

Mint felidézik, a hattyúk tava főbb szerepeit Melnyik Tatyjana és Marija Jakovleva (Odette/Odile), Dmitrij Tyimofejev és Scrivener Louis (Siegfried), valamint Mikalaj Radzius  és Jurij Kekalo (Rothbart) alakították. 

A hattyúk tava előadások után a társulat énekművészei és az Opera Zenekar Puccini egyik legnépszerűbb operáját, a Pillangókisasszonyt is előadták az Arab-félsziget közönségének. 

A társulat a Dubaji Opera meghívására és költségén utazott ki az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, több mint hárommillió lakosú metropoliszába, Dubajba - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában