Tánc, könyv, muzsika

2023.09.27. 16:00

Táncba hívja az aprónépeket a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (videó)

A neves táncegyüttes élő népi muzsikával, hagyományos népviseletbe öltözve mutatja be több hazai tájegység táncát a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon a Napsugár Könyvkiadó felkérésére. A gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek szóló szombati programon egy különleges kiadvánnyal, a Bartók és a tücsöklagzi című könyvvel is megismerkedhetnek a résztvevők.

MW

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadására szombaton várják a családokat

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A könyv és a népi muzsika találkozása nem véletlen, hiszen a Napsugár Könyvkiadó gondozásában jelent meg Tapolczai-Zsuráfszky Lilla hivatásos táncos és népdalénekes magyar néphagyományokat, népi hangszereket és népdalokat bemutató interaktív könyve, a Bartók és a tücsöklagzi

A zenélő könyv a magyar népi hangszerek és a népzene világába kínál nagyszerű utazást minden korosztálynak 
Forrás: Napsugár Könyvkiadó

A színes és kívül-belül míves kiadvány nem csupán a hangulatos illusztrációkkal bűvöli el azt, aki kézbe veszi, hanem azzal is, hogy muzsikál. Így hívja a Bartók és a tücsöklagzi egy 

izgalmas és nagyszerű utazásra az olvasókat a Rábaközbe, Palócföldre, Szatmár megyébe, Hortobágyra, Sárközbe és sok más tájunkra. A könyvet lapozva a duda, a nyenyere, a citera, a cimbalom és más hangszerek hangján olyan közismert népdalok csendülnek fel, mint a Házasodik a tücsök, a Szélről legeljetek vagy a Szól a fügemadár.  

A muzsikáló könyvnek a sikerét jól mutatja, hogy a kiadását és gondozását vállaló könyvkiadó rövid idő alatt már a harmadik kiadáson dolgozik, hogy a vásárlói igényt ki tudja elégíteni.

Aki kíváncsi a zenélő könyvre és a Magyar Nemzeti  Táncegyüttes előadására, sőt utána szívesen táncra is perdülne, az semmiképp ne szalassza el az alkalmat, látogasson ki szeptember 30-án, szombaton 18 órakor a könyvfesztiválra, ott pedig keresse a Millenáris D épületében a Gyerek(b)irodalom színpadot, ahol a táncelőadást követően még pártát is kötnek a kisleányok fejére. 

A programhoz kedvcsinálóként mutatjuk a Magyar Nemzeti Táncegyüttes imázsfilmjét:

A 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál szeptember 28. és október 1. között 140 kiállítóval, 40 külföldi szerzővel, 180 programmal és több mint 200 dedikálási lehetőséggel várja a látogatókat a Millenáris parkban. Az idei fesztivál díszvendégei Hollandia, illetve John Scalzi amerikai science-fiction író lesznek. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában