Zenélő Magyarország

2023.06.29. 09:00

Országszerte felcsendülnek a klasszikus dallamok hétvégén

Tizenhat helyszínre látogat el a Zenélő Magyarország programsorozat. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara immár negyedik alkalommal viszi házhoz a legszebb klasszikus és filmzenei dallamokat. Az ingyenes szabadtéri kamarakoncerteket július első hétvégéjén hallhatják az érdeklődők országszerte – tudatta az MTVA Sajtó és Marketing Irodája az MTI-vel.

MW

Illusztráció/A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara művészeinek kamarakoncertje a zenekar Zenélő Magyarország szabadtéri koncertsorozatának kezdetén a budapesti Szent István-bazilika teraszán 2022. június 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Zenélő Magyarország című programsorozat élő zenével tölti meg Magyarország közkedvelt turisztikai célpontjait szombaton és vasárnap. A fafúvós-vonós, rézfúvós és vonós kamarazenei formációk műsora igazodik a könnyed hétvégi programokhoz, így az érdeklődők kötetlenül élvezhetik az előadásokat a nyári estéken – olvasható a közleményben.

Bízom benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az időjárás is kedvez a hangulatos koncerteknek, melyek kellemes kikapcsolódást jelentenek majd a helyi lakosoknak, a nyaralóknak és turistáknak

– idézi az összegzés Devich Mártont, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatóját.

A zenekari muzsikusokból álló különböző kamarazenei formációk népszerű darabokkal készülnek: rézfúvósaik Händelt, Wagnert és John Williamst is játszanak, a fafúvós és vonós kamarazenei együttesek Vivaldi, Bach, Boccherini és Pachelbel mellett Mozart-művekkel is – tette hozzá az igazgató.
A helyszínek kiválasztásánál arra törekedtek, hogy az ország minden régiójában élvezhessék az érdeklődők az élő zene örömét – fűzte hozzá Devich Márton.

Szombaton Hajdúnánás, Nyíregyháza, Mosonmagyaróvár, Pannonhalma, Kiskunhalas, Kiskőrös, Sümeg és Zirc fogadja a művészeket; vasárnap pedig Villány, Mohács, Zalaegerszeg, Körmend, Kőszeg, Sárvár, Gyula és Mezőtúr közönségét várják a klasszikus zenei programok

 – olvasható a közleményben.
A Zenélő Magyarország országos koncertsorozat részletes programja ITT található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában