Keleti rokonság

2022.08.11. 10:06

Kirgiz kulturális napokat rendeznek Magyarországon

A kirgiz-magyar diplomáciai kapcsolatok 30. évfordulója jegyében első alkalommal rendezik meg az eseményt.

Népviseletbe öltözött nők egy kirgizisztáni ünnepségen 2022. március 5-én MTI/EPA/Igor Kovalenko

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Igor Kovalenko

A Kirgiz Köztársaság magyarországi nagykövetségének közleménye szerint a rendezvényt a kirgiz és a magyar külügyminisztérium közötti, 2022-től 2025-ig tartó időszakra szóló kétoldalú együttműködési ütemterv részeként tartják meg csütörtöktől vasárnapig. Ezt a dokumentumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 3-án Kirgizisztánban tett hivatalos látogatásakor írta alá.

A tájékoztatás szerint a kulturális napokat megnyitó gálakoncert csütörtökön a Budapest Music Centerben lesz, ahol híres kirgiz zenészek lépnek fel. A közönséget többek között a Kambarkan folklóregyüttes műsora és divatbemutató mellett népdalénekesek, valamint komuzon - a kirgiz zenében alkalmazott ősi húros, pengetős hangszeren - játszó zenészek várják. Emellett kirgiz művészek és kézműves mesterek munkáiból kiállítások láthatók a helyszínen.

Az ingyenes rendezvényen utazási videókat is megtekinthetnek a látogatók, akik a standokon tájékoztatókat, a Kirgiz Köztársaságról szóló angol nyelvű szóróanyagokat is kaphatnak.

A kirgiz delegációt a Kirgiz Köztársaság kulturális, tájékoztatási, sport- és ifjúságpolitikai minisztere vezeti - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában