A zene világnapja

2021.09.30. 11:35

Átadják a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár megújult Zenei Gyűjteményét

A gyűjtemény gerincét sok ezer zenei szakkönyv, kotta és hangfelvétel adja.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A beruházás eredményeként a Zenei Gyűjtemény a Központi Könyvtár teljes 8. emeletén, korszerű belsőépítészeti környezetben, az eddigieknél nagyobb alapterületen, megújult szolgáltatásokkal várja olvasóit a pénteken, a zene világnapján megtartott átadás után.

Újdonság a Közösségi tér, amely egyéni vagy közös tanulásra és beszélgetésre, zenés foglalkozások, illetve könyvtári órák megtartására is alkalmas. A Music Space elnevezésű részleg pedig az elmélyedés, az alkotás és az inspirálódás helyszíne. Itt ugyanis már nemcsak zenehallgatásra, filmnézésre és adatbázisokban való kutatásra, hanem nyílt forráskódú kottaszerkesztő, videóvágó, valamint kép- és szövegszerkesztő szoftverek használatára is lehetőség lesz.

A tágasabb elhelyezésnek köszönhetően a raktárból szabadpolcra került Dienes Gedeon tánctörténész és mozdulatművész ritka könyvekből álló hagyatékának jelentős része és több zenei folyóirat is.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában