Színház a la carte

2021.02.25. 09:22

Vecsei H. Miklós Don Quijote-felolvasásával indul a Cervantes Intézet irodalmi sorozata

A spanyol és a latin-amerikai irodalmi művek megismertetése a célja a Cervantes Intézet hetente jelentkező, Színház a la carte elnevezésű sorozatának, amely pénteken Vecsei H. Miklós Don Quijote-felolvasásával indul.

Budapest, 2017. október 6. Vecsei H. Miklós, Junior Prima-díjas színész az öltözõjében, a fõvárosi Vígszínházban 2017. október 3-án. A Vígszínház társulatának tagja ezen a napon interjút adott az MTI újságírójának. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A négy eseményből álló sorozat alkalmával Miguel de Cervantes, Julio Cortázar, valamint Juan José Millas műveiből hallhatók részletek.

A felolvasásokat a Cervantes Intézet közösségi média felületein lehet követni. Március 12-én a színművész Juan José Millas novelláit olvassa fel.

A másik két részben, március 5-én és 19-én Kiss Flóra előadóművész, énekesnő tolmácsolásában az irodalomtörténet egyik legerőteljesebb védőbeszédét, Marcela monológját – amely a Don Quijote de la Mancha című regényben található -, valamint Julio Cortázar történeteit ismerhetik meg az érdeklődők.

A Színház a la carte felolvasásai a Cervantes Intézet Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán érhetők el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában