Krimi

2024.03.06. 05:00

Életfogytiglan szexuális zaklatásért: két abortuszt is végeztek a 14 éves lányon nevelőapja miatt

Éveken át zaklatta kiskorú nevelt lányát egy soproni férfi.

MW

Illusztráció: Shuttertock

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt jogerősen a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla szexuális erőszak bűntette miatt egy soproni férfit. A nevelőapa szexuális bűncselekményt követett el nevelt lánya sérelmére. A Győri Fellebbviteli Főügyészség közléséről az MTI tájékoztatott.

A férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet szerint a férfi nagybátyja és egyben nevelőapja is volt a 2004 februárjában született lánynak. A soproni ingatlanban velük élt a lány édesanyjának korábbi kapcsolatából született két kiskorú gyermeke is.

Két abortusz

A férfi 2018 szeptemberében erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, aki nem mert beszélni a vele történtekről, mert a férfi veréssel fenyegette. A lány ugyanakkor teherbe esett, amit megszakítottak.

A vádlott ezután is többször fenyegette és bántalmazta nevelt lányát, 2018 decemberében és 2019 júliusában legalább öt alkalommal szintén erőszakkal kényszerítette szexuális cselekmény eltűrésére. A lány ismét teherbe esett, amit szintén megszakítottak.

A lány és az édesanyja akkor jelentették fel a férfit, amikor egy másik ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölteni kezdte. Az első fokon eljáró Győri Törvényszék megállapította, hogy a férfi  személy elleni erőszakos bűncselekményt követett el, amihez hasonló eset miatt 2014 decemberében és 2019 júniusában már elítélték.

A vádlottat korábban már kétszer is elítélték erőszakos tettei miatt
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A törvény értelmében erőszakos többszörös visszaesőnek minősül, ezért az újabb súlyos bűncselekményért kötelező vele szemben az életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása. 

A Győri Ítélőtábla helybenhagyó ítéletének indoklása szerint a férfi bűnös, kiszabott büntetése pedig törvényes. A bíróság végleges hatállyal eltiltotta a férfit minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött emberrel kerülne kapcsolatba.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában