Krimi

2024.02.16. 05:50

Egy éven át megszállottan zaklatta exét a fiatal magyar rendőr

Nem bírt beletörődni a szakításba a rendőr, ezért folyamatosan követte, háborgatta volt szerelmét.

MW

Hónapokon át követte a nőt az exe

Forrás: Shutterstock

Négy hónapos távoltartást rendelt el a bíróság egy rendőr ellen, aki csaknem egy éven keresztül zaklatta a volt barátnőjét – írja közleményében Magyarország Ügyészsége.

A harmincas évei elején járó rendőrtiszt 2022 decemberében ismerkedett meg az akkor 23 éves nővel, aki alig négy hónap elteltével szakított vele. Miután a fiatal nő közölte volt párjával, hogy véglegesen lezárta a kapcsolatukat, a férfi többször megjelent volt párja lakóhelyén, munkahelyén, valamint apróbb ajándékokat vitt neki. Olyan is előfordult, hogy órákig a helyszínen maradt, vagy szolgálati autóval ott indokolatlanul várakozott. 

Közben felvette a kapcsolatot a nő családtagjaival, barátaival is annak érdekében, hogy segítsenek neki újra összejönni a nővel. A férfi telefonon is rendszeresen kereste vele a kapcsolatot, több szöveges üzenetet is küldött a telefonjára és a munkahelyi e-mailjére. Érzéseit kézzel írt levelekkel is kifejezte: ezeket vagy a nő postaládájába dobta, vagy az autójának szélvédőjére tette.

Levelekkel is zaklatta exét a rendőr
Forrás: Shutterstock

A rendőr egy idő után megfigyelte volt barátnőjét, autóval követte – akár hosszabb, vidéki útra is – még a rendőrkapitányságra is, amikor feljelentést tett ellene.

A férfi a rendőrségi nyilvántartásba is többször jogosulatlanul betekintett, és a volt barátnő kontrollálása érdekében információkat szerzett a sértettről, a rokonairól, valamint az autójáról, amelynek az útvonalát is ellenőrizni akarta.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, majd  négy hónapos távoltartást rendelt el.  

Eszerint a bíróság magatartási szabályként írja elő, hogy a nővel semmilyen módon ne lépjen kapcsolatba, illetve tartsa távol magát tőle, és különösen ne jelenjen meg a sértett lakóhelyén, munkahelyén és az általa is ismert olyan helyeken, amelyeket a nő rendszeresen látogat.

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte a kényszerintézkedést, amely végzés időközben – a gyanúsított és védője fellebbezése ellenére – véglegessé vált.

A fotók illusztrációk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában