Krimi

2024.02.23. 05:00

Brutálisan bántalmazta kiskorú tanítványait egy Vas vármegyei edző

Az egyik gyermeket kórházba is kellett vinni.

MW

Veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

 Kiskorúak veszélyeztetésének bűntette és több védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett  könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szombathelyi Járási Ügyészség egy sportegyesület edzőjével szemben - közölte az MTI-vel csütörtökön a Vas Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi a kiskorú sportolóknak szervezett heti edzések, kirándulások és edzőtáborok során a felügyeletére bízott gyermekeket bántalmazta, megszégyenítette, bevonva ebbe a többi sportolót is.

Bántalmazás, edző
A brutális edző sok gyermeknek okozott borzalmas pillanatokat
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett, kórházba kellett vinni.

Az edző az ügyészség szerint 

súlyosan kötelességszegő, a sértettek önértékelését és önbecsülését károsan befolyásoló magatartásával, visszaélésszerűen gyakorolt, megtorló jellegű módszereivel veszélyeztette a felügyeletére bízott gyermekek testi, érzelmi és erkölcsi fejlődését.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyek gyakorlásától eltiltás büntetések kiszabása mellett indítványozta a vádlott végleges hatállyal történő eltiltását bármely olyan tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll - olvasható a főügyészségi közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában