Holtodiglan

2024.02.14. 12:19

Álmában próbálta megölni férjét egy Vas vármegyei nő és a szeretője

Először meg akarták mérgezni, de a férfinak csak gyomorpanaszai lettek. Ezért elhatározták, hogy álmában ölik meg.

296752184

Fotó: Bennian

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség egy nő és társa ellen, akik 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni az asszony férjét.

A főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádirat szerint a vádlottak között szerelmi viszony alakult ki, az asszony szerint férje nem egyezett volna bele a válásukba, ezért társával elhatározták, hogy megölik.

Először meg akarták mérgezni, a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert több alkalommal is a férje italába és ételébe, de a sértettnek csak gyomorpanaszai lettek. Ezért elhatározták, hogy álmában ölik meg. A vád szerint egyik éjjel a szerető fóliát szorított a sértett arcára, de a férfi felébredt és beleharapott támadója kezébe, aki egy vázával fejbe ütötte.

A zajra felébredt a házaspár közös gyereke, a hálószobába ment, de az édesanyja kituszkolta. Miután a gyermek megzavarta a vádlottakat, a sértett azt mondta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. A vádlottak erre abbahagyták ütlegelését. A sértett a bántalmazás következtében több hét, illetve több hónap alatt gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Vas Vármegyei Főügyészség a nőt és társát előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, továbbá a nőt aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja, és a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék dönt – áll a főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában