Krimi

2023.10.27. 14:02

Vérlázító: csak felfüggesztett büntetést kaptak a tragikus mászókabaleset felelősei

Négy évet kellett várnia a csányi mászókabalesetben elhunyt kislány édesapjának, hogy az ügyészség vádat emeljen a feltételezett felelősök ellen. A két tettes megúszhatja felfüggesztett szabadságvesztéssel és pénzbüntetéssel.

Forrás: Bors

Mint arról a Bors beszámolt, 2019 szeptemberében a hatéves Radics Mercédesz két társával játszott a csányi óvoda egyik mászókáján. A 80 kilós eszköz kidőlt, gerendája pedig a kislány fejére zuhant. A gyermek a helyszínen életét vesztette. A faluban pillanatokon belül lincshangulat alakult ki, többen a polgármester és az óvodavezető fejét követelték. Az intézmény előtt összegyűlt tömeget éppen az elhunyt gyermek édesapja, Béla intette nyugalomra, mondván, az igazságszolgáltatást bízzák a bíróságra.

Az ügyészség álláspontja szerint a tragédiáért valóban a település polgármesterének és az óvoda akkori vezetőjének kell felelnie. Mindketten tudták ugyanis, hogy a mászóka nem megfelelő állapotú, de nem tiltották meg a használatát. 

Egy alkalommal át is helyezték, mégpedig a mászóka stabilitását is biztosító létra nélkül. A Hatvani Járási Ügyészség mindkét vádlottal szemben másfél év, két és fél évre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint 2 millió, illetve 1,25 millió forint pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Radics Béla ezt felháborítóan csekély büntetésnek tartja.

 

November 8-ára kaptam időpontot az ügyészségtől meghallgatásra. Az biztos, hogy addig nem nyugszom, amíg a felelősök börtönbe nem kerülnek. A felelősök hibájából meghalt egy hatéves gyermek!

 - mondta a Borsnak a gyászoló férfi.

Bevallom, sajnos én is ültem börtönben! Sok évvel ezelőtt ismerősöktől vettem egy telefont, amiről nem tudtam, hogy rablásból származott. Elegendő bizonyítéknak tekintették ellenem, hogy a készüléket két évig használtam, ezért három évre ítéltek, hiába bizonygattam, hogy a bűncselekményt nem én követtem el. Ehhez képest két ember, aki miatt elvesztettem a lányomat, egy napot sem tölt majd rácsok mögött? Milyen világ ez?

 - tette fel költői kérdését az édesapa - írja a Bors.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában