Krimi

2023.10.16. 09:55

Egyre több embert sikerül megmenteni az időben megkezdett újraélesztéseknek köszönhetően (videó)

A mentőknek az elmúlt évben 745 embert sikerült közterületen újraéleszteniük, amihez hozzájárult a helyszínen tartózkodó járókelők lélekjelenléte és a SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használata – közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-vel.

MW

Újraélesztést mutatnak be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai a tatai Esterházy-kastélyban az Élet Mentő Pont minősítést igazoló oklevelek átadásáról tartott sajtótájékoztatón a műemléki világnapon, 2023. április 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az újraélesztés nemzetközi napján küldött közleményükben azt írták: mindez a 2144 utcai, megkezdett újraélesztésből több mint 30 százalékos sikerarányt (az előző évihez képest is mérhető növekedést) jelent, ami nemzetközi összehasonlításban is magas értéknek számít.

Kiemelték: 

az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor lehető leghamarabb történő alkalmazása.

Az újraélesztés módszerét a mentők rendszeres „Hősképzésein” bárki elsajátíthatja – tették hozzá.

A mentőszolgálat október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján is várja az érdeklődőket egy ingyenes életmentőképzésre a vármegyeszékhelyi mentőállomásain.

A mentők köszönetet mondanak azoknak az elsősegélynyújtóknak, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni – olvasható a közleményben.

 A SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használatáról IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában