Krimi

2023.09.09. 07:50

A Magyar Közút hátborzongató videóban mutatta meg, hogy történnek a tipikus kamionbalesetek

A Magyar Közút a kamionok holtterének veszélyeire figyelmeztet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: WR7

Egy kamion vezetőfülkéjéből típustól függően akár több szobányi terület részben vagy teljesen beláthatatlan a sofőrök számára. Ezeken a területeken „láthatatlanná válhat" a többi közlekedő. Vannak olyan területek, melyeket a sofőr odafigyeléssel, tükrök segítségével beláthat, akadhat azonban olyan rész is, melyre semmilyen rálátása nincs. Ezt nevezzük abszolút holttérnek.

A vezető 180 fokos szögben tudja ellenőrizni a környezetét, a tükrök segítségével pedig a mögötte levő területet. De nem szabad elfelejteni, hogy egyszerre nem tudnak mindenhova figyelni, így például egy előzés során célszerű megbizonyosodni arról, hogy a sofőr tudomást vett a jelenlétünkről és igyekezni kell, hogy a lehető leggyorsabban elhagyjuk a holtteret.

Az elmúlt időszakban két olyan esetet is rögzítettek a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái, amelyek ezeket a helyzeteket valós szituációkon keresztül mutatják be. Szerencsére személyi sérülések nem történtek.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában