Krimi

2023.06.25. 06:30

Békésen eszegetett és dohányzott halálra rugdosott áldozata felett két budapesti férfi

Meghívta magához a kéregetőket egy asszony, hálából megölték az élettársát.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Bits And Splits

A brutális gyilkosság Budapest VIII. kerületében történt még 2022 telén, az ügyészség most emelt vádat a két férfivel szemben. Az áldozat élettársa a piacon látta meg a két kéregető férfit, akiket megsajnált, ezért meghívta őket ebédre a lakásába. A nő egy férfivel, a későbbi áldozattal élt ott együtt, délután pedig megérkezett hozzájuk a két kéregető – írja  Tények.hu cikkében.

Iszogatni kezdtek, majd az egyik vádlott megfenyegette a házigazdát, hogy adjon nekik pénzt, különben kirámolják az egész lakást. Ő elutasította a kérést, erre az egyik férfi ütni kezdte őt. Addig verte ököllel a házigazda fejét, amíg a földre esett, majd eszméletvesztési rugdosta.

A lakásban lakott még egy mozgássérült férfi is, ő és a nő kiabálni kezdett, ekkor az egyik támadó az asszonyt lefújta borsspray-vel és a kanapéra lökte, hogy megerőszakolhassa, de a nő ellenállt.

Ezután visszamentek az idő közben magához tért áldozathoz, akit újra verni kezdtek, amíg bele nem halt a sérülésekbe. A két támadó kirámolta az egész lakást: pénztárcát, bankkártyát, telefont, gyűrűket és karórát vettek magukhoz.

A két férfi  a gyilkosság után még a lakás konyhájában maradt, kolbászt sütöttek, beszélgettek, kávéztak és cigarettáztak. Csak este indultak útnak a zskámnyukkal, de a rendőrök pár óra alatt elfogták őket.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellenük, a gyilkosnak életfogytig tartó szabadságvesztést, a társának pedig fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában