Bulvár-celeb

2021.10.25. 09:12

Fordulat a hétvégi lakástűz ügyében

Baleset miatt lángolt egy társasházi lakás Budapesten. A szomszédok szerint egy pszichiátriai kezelés alatt álló üldözési mániás lakótárs többször is fenyegetőzött, hogy gyufát ragad, ha nem hagyják békén.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A budapesti Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében álló gigantikus épületben csaknem 150 család él nem éppen a legnagyobb biztonságban – írja a Bors.

A lakások nagy része szociális bérlakás, és olyan is akad köztük, amelyet egy hajléktalanok felzárkóztatásával foglalkozó szervezet segítségével lehet megkapni. Ilyen volt az az ingatlan is, melybe körülbelül két évvel ezelőtt költözhetett be Anikó. A nő a szomszédok elmondása szerint pszichiátriai kezelés alatt áll, és az a folyamatos kényszerképzete, hogy üldözik.

„Volt, hogy kiírta az ajtajára, senki ne merjen bemenni hozzá, miközben ez meg sem fordult a fejünkben. Azt is mondogatta, hogy ha még egyszer észreveszi, hogy betörtek hozzá, eldob egy égő gyufaszálat, mert tele van az otthona gyúlékony anyaggal, többek között vegyszerekkel, ráadásul újságpapírt használ szőnyegnek” – mondta a Bors-nak az egyik lakó, és hozzátette: szemtanúja volt, ahogy a nő a lángoló lakása előszobájában álldogált, mielőtt kijött az otthonából.

– A mentősök Anikót megvizsgálták, és megállapították, hogy erősen zavart.

„Kiderült, hogy a házban rengeteg a szabálytalanság. A tűzoltók azt mondták, az a mázlink, hogy az Anikó otthonából kicsapó lángok nem érték el az ajtótól alig fél méterre levő gázvezetéket. Akár fel is robbanhattunk volna mindannyian”

– mondta Angéla, aki 31 éve él az épületben.

A szombat esti tűz után a villanyt már vasárnap dél­előtt visszakapcsolták, de az előzetes számítások szerint a gázt csak a hét közepén tudják majd újra használni a lakók.

A BRFK a Bors érdeklődésére elmondta: a korábbi hírekkel ellentétben, nem történt szándékos gyújtogatás.

Címkék#lakástűz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában