Lehetőség

2023.09.06. 10:01

Saját munkaerőképzést indít a V-Híd Csoport

Ágazati képzőközpontot hozott létre a V-Híd Zrt., hogy segítse a vasútépítésben dolgozók utánpótlását. A Mészáros Csoporthoz tartozó cég az idei tanévben 40 diákkal kötött szerződést, akik a gyakorlatban is megtanulhatják leendő szakmájukat – jelentette be szerdai közleményében a társaság.

MW

Mészáros Lőrinc, a V-Híd Csoport többségi tulajdonosa beszédet mond a V-Híd Építő Zrt. és a cseh AZD Praha közös cégalapításáról tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2022. december 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A V-Híd több száz gyerek szakmai gyakorlatát szeretné segíteni a jövőben

– tették hozzá.   

Mint emlékeztettek rá, a nagyvállalatoknak egyre nagyobb kihívást jelent ma Magyarországon szakképzett munkaerőt találni. Különösen igaz ez a vasútépítésre, ahol egy-egy munkafolyamat speciális tudást, képességet igényel. 

A V-Híd Csoport hosszú távú stratégiájának része, hogy állami oktatási intézményekkel közösen újra népszerűvé tegyen egy-egy hiányszakmát 

– ígérte a társaság.   

A 2023/2024-es tanévben 40 távközlési technikus, illetve infokommunikációs hálózatépítő és üzemeltető technikus szakmai gyakorlatát biztosítják a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikummal és a Pataky István Híradásipari és Informatikai Technikummal kötött együttműködésnek köszönhetően. 

Az iskolákkal közösen kidolgozott képzési rendszerben olyan 13. évfolyamos tanulók vehetnek részt, akik a közismereti tárgyakból már vizsgáztak, de a szakmájukból még nem. 

A gyakorlati képzés keretében a diákok hetente három napot töltenek majd a nagyobb projekthelyszíneken, így például a Budapest–Belgrád vasútvonal építésén. A szakképzési szerződést aláírók havi munkabért és béren kívüli juttatásokat kapnak, akárcsak a főállású munkavállalók – ismertette a V-Híd közleménye.   

Az állami szakképzés és a magánszektor összefogása csökkentheti a munkaerőhiányt és növelheti az ország versenyképességét – idézte a közlemény Sárváry Istvánt, a V-Híd Zrt. vezérigazgatóját, aki kiemelt feladatnak tartja, hogy a most elindult ágazati képzőközponttal vonzóvá tegyék a vasútépítéshez kapcsolódó szakmákat.   

Lőrincz Andor, a V-Híd Csoport HR-igazgatója elmondta, hogy a mostani kettő mellett a következő években még tíz szakma gyakorlati képzése indulhat el a cég kőbányai telephelyén, ahol nemcsak korszerű tanműhely, hanem kollégium is épül majd a vidékről érkező diákoknak.   

A V-Híd célja, hogy olyan szakembereket neveljen, akik a szakmai gyakorlat után pontosan értik majd a vasútépítés követelményeit. A cégcsoport azt tervezi, hogy a legjobb diákokat a szakma megszerzése után is tovább foglalkoztatja 

– derül ki a V-Híd közleményéből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában