Tudatosságra nevelés

2023.01.23. 19:47

Három új helyszínen nyílik a diákoknak pénzügyi tudásközpont

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben tovább bővítette országos Bázisiskola Programját. A korábbi hat helyett már kilenc helyszínen várják a 7-12. évfolyamos diákokat és pedagógusaikat.

A Pénziránytű Bázisiskola program rendezvénye a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumban

Forrás: Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Pénziránytű Bázisiskola Program fő célja, hogy a diákok lakhelyéhez közel is lehetőséget teremtsen a mindennapi pénzügyi tudáshoz szükséges ismeretek elsajátítására.

 A Bázisiskolák igényesen felszerelt Pénzügyi Tudás Otthona tantermeiben a Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusok tartanak ingyenes pénzügyi élményfoglalkozásokat. 

Kibővült témaválaszték már országszerte kilenc helyszínen

A tavalyi tanévben több mint 3700 diák vett részt a Pénziránytű Bázisiskolák 180 gyakorlatias foglalkozásán. 

Ebben a tanévben -a korábbi hat helyett- már országszerte kilenc helyszínen, -Debrecen, Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Szeged és Veszprém mellett Budán, Pesten és Kaposváron is - pénzügyi élményórák várják a 7-12. évfolyamos diákcsoportokat.

 

 

A korábban elérhető korszerű pénzkezelés és pénzügyi tervezés, költségvetés témakörök mellett a 2022/2023-as tanévtől a pénzügyi intézmények és tőzsde világába is betekintést nyerhetnek a tanulók. Kihelyezett matematika, földrajz, állampolgári ismeretek vagy technika és tervezés tanórákra is lehetőséget nyújtanak a korosztályonként differenciált pénzügyi élményfoglalkozások.

Az országos program keretében a pénzügyi nevelés iránt nyitott pedagógusok ebben a tanévben is ingyenesen vehetnek részt az Alapítvány Oktatási Hivatal (OH) és Innovatív Képzéstámogató Központ Zrt. (IKK) által akkreditált, „Új lehetőségek a pénzügyi nevelésben” c. 40 órás blended képzésein.

MoneyTours kalandjáték

2023 januártól öt bázisiskolában – Dunaújváros, Győr, Kisújszállás, Pest és Szeged helyszíneken- a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megtervezniük. A kalandjáték állomásai segítségével a tervezés szempontjait látják át a fiatalok. A MoneyTours szórakoztató kihívásain keresztül a tanulás így élménnyé válik. 

A bázisiskolák elérhetőségéről, a korosztályonként választható foglalkozásokról és a kihelyezett tanórai lehetőségekről további információ a Pénziránytű Alapítvány honlapján is elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában