Új vidékfejlesztési intézkedés

2022.06.03. 20:15

Megjelent a méhészeti ágazat állatjóléti támogatását célzó pályázat

Az Agrárminisztérium (AM) 10 milliárd forint keretösszeggel meghirdette a méhek állatjóléti támogatását - jelentette be Nagy István tárcavezető az Agrárminisztérium pénteki közleményében.

A miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az új vidékfejlesztési intézkedés bevezetésével a tárca segíteni kívánja a méhészeti ágazat hatékonyságának növelését, az állatjóléti feltételek javítását és ezen keresztül a méhek egészségügyi problémáinak megelőzését.
Jelezte: 

a támogatási konstrukció kizárólag a nyilvántartásban szereplő méhészek számára lesz elérhető.

Különösen fontos feltétel, hogy az igénylő a támogatási kérelem beadását megelőzően, legalább 3 éve a tartási helyek, a tenyészetek és az ezekkel kapcsolatos egyes adatok országos nyilvántartási rendszeréről szóló rendeletben bejelentett és nyilvántartott méh-tenyészettel rendelkezzen.
A felhívás alapján támogatott tevékenység betartásáért - így a méhcsaládonként évente egy alkalommal 4 kilogramm méz visszahagyására vonatkozó kötelezettség teljesítéséért - 15 eurónak megfelelő forintösszeg/méhcsalád/év támogatásban részesülhetnek az érintettek - emelte ki Nagy István.
A miniszter kitért arra is, hogy a támogatás kötelezettségvállalási időszaka 2022. július 1-től 2024. december 31-ig tart. A kérelmek benyújtására 2022. június 20. és 2022. július 19. között van lehetőség.  
A pályázati felhívás a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhető.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában