Reklám

2022.04.06. 12:10

A médiaköltések harmada a digitális platformoknál landolt tavaly

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány 2021-ben is éreztette hatását, tavaly abszolút értékben bővült a média- és kommunikációs piac, a médiaköltések harmada a digitális platformokhoz került - írta a Világgazdaság szerdán a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) és társszövetségeinek adatai alapján.

A médiatorta csaknem 305 milliárd forintot tett ki, összességében az előző évhez képest 19,5 százalékkal nőtt. A piac másik nagy szegmense a kommunikációs szektor, itt a torta mérete 524,2 milliárd forint volt, 24 százalékkal haladva meg a 2020. évit.
   

A lap cikke szerint tavaly a teljes médiatortában elfoglalt vezető helyezésekben nem volt változás: az első helyen a digitális globális szektor (Google, Facebook stb.) állt, a második helyen a televíziók, a harmadik helyen a digitális lokális tartalomszolgáltatók, a negyediken pedig a sajtó. A torta harmadát a globális digitális médiaköltés hasította ki, 101,8 milliárd forintot, ez 2020-hoz képest mintegy 28,2 százalékos növekedés.


   

Reálértéken 2021-ben 2019-hez képest a médiatorta hazai szeleteinek összteljesítménye 0,2 százalékkal, a kommunikációs torta 11,1 százalékkal csökkent - közölte Gulyás János, az MRSZ elnöke a Világgazdasággal.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában