havi 100 ezres ösztöndíj

2021.11.27. 09:25

Már 1300-1400-an regisztráltak a kisgyermekes szülők elhelyezkedését segítő programba

Már 1300-1400 ember regisztrált a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci elhelyezkedését támogató pályázatban meghirdetett képzésekre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 csatornán.

Bodó Sándor hozzátette,

a 3 milliárd forint keretösszegű program lényege, hogy a nem Budapesten vagy Pest megyében élő, kisgyermekes szülőknek lehetőséget biztosítsanak az általános iskola befejezésére vagy egy szakma megszerzésére.

Mindehhez a képzésekben részt vevők ösztöndíjban részesülnek, havi 100 ezer forint értékben, egy éven át.

Ugyanakkor jelezte, a szabadon felhasználható ösztöndíjból egy kisebb összeget visszatartanak, amit az érintettek azt követően kapnak meg, hogy bizonyítvánnyal igazolták a képzés elvégzését.

A műsorban elhangzott, a program célja, hogy 2022 végéig legalább 2500 kisgyermekes szülő képzése valósuljon meg. Bodó Sándor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország című műsorában arról is beszélt, hogy az ösztöndíjjal támogatott képzésekre, azok a 18 évnél idősebb, Magyarországon – de nem Budapesten vagy Pest megyében – élők jelentkezhetnek, akik csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesülnek. Feltétel még, hogy a jelentkezőknek rendelkezniük kell ügyfélkapus regisztrációval – tette hozzá az államtitkár.

Bodó Sándor jelezte, hogy az általános iskola befejezését, illetve a szakma megszerzését célzó képzések mellett az érdeklődők informatikai vagy nyelvi képzésekre is jelentkezhetnek a programban, ez utóbbiak esetben azonban nem jár ösztöndíj.

Közölte, az érdeklődők a Magyar Államkincstár honlapján regisztrálhatnak, a pályázat nyitott, továbbra is várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában