Ország-világ

2020.07.01. 14:37

Szijjártó: akik hatékonyan akarnak termelni, érdemes minket választaniuk (videó)

Németország a legfontosabb európai partnerünk, azon belül is Baden-Württemberg tartomány a második számú kereskedelmi partnerünk, és innen származik a hazánkba érkező harmadik legtöbb német beruházás – mondta el a külgazdasági és külügyminiszter abban a videóban, amelyet a németországi Stuttgartból töltött fel közösségi oldalára szerdán.

A tárcavezető hozzátette, mintegy 70 ezer munkavállaló áll banden-württembergi vállalatok – így például a Mercedes, a Bosch, a ZF és az SAP – alkalmazásában Magyarországon.

Szijjártó Péter szerint a világban kapacitás-újraelosztási verseny indult, ami azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány idején számos gyár bezárt, de nem kézenfekvő, hogy a vállalatok ezeket a gyárakat egytől egyig újranyitják. Hozzáfűzte, a döntési lehetőségek között szerepel, hogy a már létező, máshol található gyáraikba viszik át a termelést. Az ezért folyó versenyben Magyarországnak kifejezetten jó esélyei lehetnek, hiszen vonzó beruházási célpont – hangsúlyozta a politikus, rámutatva, a magyar kormány azon dolgozik, hogy minél több vállalatot meggyőzzön arról: ha hatékonyan akarnak termelni, érdemes hazánkat választaniuk.

A külgazdasági és külügyminiszter a vonzó körülmények példájaként említette, hogy a mai naptól újabb 2 százalékkal csökken a munkaadókat terhelő szociális adó.

Szijjártó Péter abból az alkalomból utazott Németországba, hogy Berlin a mai naptól veszi át az Európai Unió soros elnökségét Horvátországtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában