Bulvár-celeb

2024.01.19. 15:20

Hős diáklányt ünnepel az internet: idős férfit hozott vissza az életbe Tatabányán

Alexandra megszólalt az esetről.

MW

Illusztráció: Shutterstock

"Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük" – üzente az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán egy tizenhét éves lány, aki megmentette egy eszméletlen férfi életét. Juhász Alexandra a héten éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, ahogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik - írja a Magyar Nemzet. 

 

Azonnal a férfi segítségére sietett, megvizsgálta a légzését is, ezalatt más diákok értesítették a mentőket. A férfi már nem lélegzett, így a mentésirányító instrukciói alapján Alexandra habozás nélkül megkezdte az újraélesztést, amelyhez perceken belül a tatabányai mentősök is csatlakoztak, és emelt szinten folytatták az életmentést.

 Az idejében megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították.

Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember, akinek segítünk, bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!

– írta Alexandra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában