Bulvár-celeb

2023.07.14. 06:25

Tündéri szolgálati tacskó a Magyar Közút új, mentett kutyusa

Emká mellett mostantól Ubiról is rendszeresen hírt adnak a közutasok.

Forrás: Facebook

Épp egy éve történt, hogy a jászberényi közutasok az út szélén találtak egy kutyát, akit Emkának neveztek el. Most a veszprémi mérnökség egyik brigádja bukkant rá egy tacskóra a fűben, amit befogadtak, és Ubinak nevezték el.

 Július 4-én, amikor Veszprém és Fejér vármegye határán vízleeresztési munkát végeztek, munka után arra lettek figyelmesek, hogy egy kicsi kutya ül a fűben. A szakemberek közösen kicsalogatták onnan a kis állatkát, ami nem volt egyszerű, mert nagyon félénk volt, az eső is esett, ezért menedéket próbált keresni – írja az Origo.

A mérnökök nem hagyták magára. Miután sikerült elfogniuk, a brigádszállító autóval rögtön elindultak a mérnökség felé. A telephelyen megszárították a kutya bundáját, enni-inni adtak neki és Ubinak nevezték el.

 A mérnökségen mindig volt kutya, legutóbb idén februárban vesztettek el egyet, így Ubi jelenti számukra az utánpótlást. A tacskót kiépített kennel és szerető gondoskodás várta, gazdái szerint eleven, jókedvű, okos és nyugodt kutya.

Állatorvoshoz is elvitték, aki megállapította, hogy nem lehetett sokáig az útszélén, mert egészséges és jó erőben van.

Emká mellett mostantól Ubiról is rendszeresen hírt adnak a közutasok, úgyhogy érdemes őket követni Facebookon, Instagramon és TikTokon is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában