téli táj alakult ki

2021.10.14. 09:39

Itt az első igazi hó: kitartóan esik a magasabb hegyeinkben

Kitartóan havazik Bánkúton, már 20 centis a hóréteg és csak gyarapodik a hótakaró, de a Mátrában is megmaradt a szerda délután óta lehullott hó.

Forrás: Facebook / Purda László

A heol.hu azt írja, hogy szerda délután beköszöntött az igazi tél az ország legmagasabb pontján: havazott a Kékestetőn. Nem sokkal később pedig a Bükk is fehérbe öltözött.

Az I love Mátra közösségi oldal éjszaka arról számolt be: a Mátrában igaz, hogy szinte csak mutatóba esett egy kis lepel, a szomszédos Bükkben azonban igazán komolyan havazott, a 10 centimétert is elérte a hótakaró.

Már vastag hótakaró borítja be a Bükk magasabb csúcsait is, ahol továbbra is kicsivel fagypont alatt alakul a hőmérséklet – írja a boon.hu.

A térségben húzódó összeáramlási zóna továbbra is bőséges csapadékot biztosít a havazás számára, ennek köszönhetően pedig már nagyjából 10 centis hótakaró alakult ki Bánkúton – tájékoztatott Varga Sándor meteorológus október 13-án.

Fotó: Facebook / Purda László

 

Az idő a meteorológust igazolta, hiszen október 14-én, csütörtök reggel már 20-22 centiméteres a hó Bánkúton, de az intenzív havazásnak köszönhetően van, ahol már 30-40 centiméter a hóréteg vastagsága.

Fotó: Sütő Máté / MetKép

 

A boon.hu fotósa is elindult Miskolcról Bánkútra, de Szentlélektől autóval már nem lehet továbbmenni, lezárták az utat.

Fotó: Kozma István / boon.hu
Fotó: Kozma István / boon.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában