hálózatot működtettek

2020.11.22. 06:05

Angol nyugdíjasokat vert át a magyar házaspár: több mint egymilliárd forintot csaltak ki

A már klasszikusnak számító unokázós csalással csaptak be idős embereket. Éjszakai telefonhívásokkal kértek tőlük pénzt. Két év után buktak le.

Forrás: Shutterstock

A négyfős banda agya és motorja a magyar H. házaspár volt, illetve annak női tagja, a háromgyermekes Marina. Az ügyészség beszámolója szerint Sheffieldben éltek, és onnan mozgatták ipari méreteket öltő hálózatukat.

A bandatagok a rokonokkal rendelkező, egyedülálló nyugdíjasokra utaztak, akiket éjjelente azzal hívtak fel, hogy valamelyik hozzátartozójukat baleset érte, és ahhoz, hogy kifizethesse az általa okozott kárt, azonnal pénzre van szüksége.

A csalók két év alatt szedték össze az egymilliárd forintnak megfelelő összeget, az első átverés még 2018-ban történt: áldozataikat internetes adatbázisokból és telefonkönyvekből választották.

A 32 éves Marinára tíz év börtönt kért a vádhatóság, rajta kívül pedig férje, illetve másik két magyar ellen emeltek vádat -írja a life.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában