rekorddöntések

2018.11.28. 08:10

Nagyot mentek a SZÉP-kártyák a hosszú hétvégék során

Megdobták a SZÉP-kártyás költést a hosszú hétvégék.

Az OTP Bank tájékoztatása szerint az október végi és november eleji két hosszú hétvége nyolc napja alatt mintegy kétmilliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok az OTP SZÉP-kártya több mint 33 ezer elfogadóhelyén – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

Az MKB Bank adataiból is látszik, hogy az idén négynapossá bővülő őszi ünnepek komolyan megdobták a forgalmat. Az idei október 23-i ünnep négynapos hosszú hétvégéjén a bank SZÉP-kártyáinak birtokosai 178,4 millió forintot fizettek ki a szolgáltatási helyeken, ami csaknem 40 százalékkal múlja felül a tavalyi – akkor csak háromnapos – október 23-i ünnepi költést.

Mivel tavaly november 1. szerdára esett, így nem érdemes az akkori számokat a mostani négynapos hétvége adataival összevetni, ám a november 1-jei költéseket összehasonlították a banknál – itt 3 százalékos emelkedést mutat az ünnepnapi vásárlások 32,8 millió forintos értéke. (Az összevetés itt sem lehet teljes, mert a négynapos ünnepnek idén november 1. az első napja volt, így az ezen a napon igénybe vett szolgáltatások kifizetése – szállások esetében például – jórészt a későbbi dátumokon realizálódott.)

A SZÉP-kártyák kibocsátói szerint a plasztikok idén minden eddigi rekordot megdöntenek mind a feltöltések, mind a felhasználás tekintetében.

Az OTP Banknál 2018 első három negyedévében a feltöltések összege 23 százalékkal, a költéseké pedig 24 százalékkal haladta meg a tavalyi év azonos időszakának eredményeit. A sikerben nagy szerepe volt idén is a nyári időszaknak, hiszen csak július és augusztus folyamán több mint 20 milliárd forintot költöttek az OTP SZÉP-kártya birtokosai. Az idén 10 százalékkal, 234 ezerre nőtt az MKB SZÉP-kártyák birtokosainak száma, akik október végéig 23,3 millió tranzakciót bonyolítottak le.

Az MKB SZÉP-kártyákra 2018. október 31-ig csaknem 12,7 milliárd forint munkáltatói juttatás érkezett, ugyanezen időszak alatt 12,9 milliárd forint felhasználására került sor, éves szinten a növekedés a felhasználási oldalon 5,5 százalékos. Az, hogy meghaladja a költések mértéke a beérkezett juttatást, azaz a kártyabirtokosok az előző évek – még le nem járt – juttatásaiból maradt összegek terhére is vásárolnak, azt jelzi, hogy jövő májusban kevesebb lesz a lejáró összeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában