Gazdaság

2013.06.13. 15:20

Innováció - Ideje már felébredni!

Kutató központot hoz létre Fehérváron egy informatikai céggel a Pannon Egyetem - jelentette be a Fejér megyei kamara innovációs klubjának rendezvényén a veszprémi központú egyetem rektora.

Klecska Ernő

Az egyre gyorsuló világban a legnagyobb állandóság a változás. Aki képes nagy sebességgel változni, rugalmas tud lenni, eredményeket is tud elérni - hangsúlyozta megnyitójában Nagy István, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) innovációs klubjának elnöke a Gazdaság Házában tartott egész napos csütörtöki rendezvényen. A szakmai eseményen nemcsak a régió, de az ország innovációs tevékenységében aktívan és eredményesen működő szervezetek képviselői és leendő fiatal kutatói találkoztak.

A sokakat vonzó innovációs rendezvényen Friedler Ferenc rektor szavait kísérte  a legnagyobb figyelem (Fotó: Koppán Viktor)

A résztvevők neves személyiségek, fiatal innovátorok előadásait hallgathatták meg és konzultálhattak is a konkrétumokról.  Dinya László, a Fenntarthatósági Innovációs Technológiai Centrum  igazgatója, Seebauer Márta,az  Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja főigazgató-helyettese, Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora, Szabó István, a Szent István Egyetem  dékánja mellett több innovatív cég vezetője is előadást tartott.

A rendezvényen Friedler Ferenc, a veszprémi központú Pannon Egyetem rektora elmondta: az egyetemet nem lehet csupán oktatási intézménynek tekinteni, az oktatás mellett meg kell jelennie a kutatásnak és az innovációnak, amelyeknek egymást erősítve kell működniük. Egy vidéki egyetem nemcsak a képzés színvonaláért, hanem a vidék fejlesztéséért is felelős - tette hozzá. A rektor kérdésünkre elmondta: ők haladnak saját útjukon, s nem kívánnak bekapcsolódni a  Nyugat-Magyarországi Egyetem székesfehérvári geoinformatikai karának tervezett elköltöztetése miatt kialakult vitába és egyeztetésekbe, s úgy véli, végül a verseny dönt majd e kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!